"NEŠKOVIĆ DENT": Stomatološka ordinacija za celu porodicu (FOTO)

"NEŠKOVIĆ DENT": Stomatološka ordinacija za celu porodicu (FOTO)

Put ka zdravom i lepom osmehu, koji podrazumeva sređivanje zuba, ne mora biti dug, niti "popločan" iscrpljujućim i mnogobrojnim posetama stomatološkoj ordinaciji. Odabir stomatologa bi, stoga, trebalo da bude dobro promišljen, a mi vam predstavljamo jednu novosadsku ordinaciju koja se ističe mnogim kvalitetima i nudi – sve na jednom mestu.

Stomatološka ordinacija "Nešković Dent" bavi se svim granama stomatologije, a u njihovom timu nalaze se dr Nemanja Nešković specijalista oralne hirurgije, dr Isidora Nešković specijalista dečije i preventivne stomatologije, kao i stručni konsultanti iz drugih oblasti. U sklopu ordinacije nalazi se i savremeno opremljena zubotehnička laboratorija sa višedecenijskim iskustvom.

U izuzetno prijatnom, moderno opremljenom ambijentu, u kojem ćete se zaista opustiti kao kod kuće, dočekaće vas uvek ljubazni i staloženi stručnjaci, koje su svoje iskustvo kalili i učešćem na stručnim skupovima i predavanjima.

Ordinacija je smeštena u Majevičkoj 24, u istoj ulici u kojoj se nalazi i Betanija, a u blizini Novosadskog sajma i Detelinare.ODLIČNA REŠENJA ZA NEDOSTATAK ZUBA

Oralna hirurgija predstavlja granu stomatologije kojom se rešavaju mnogobrojni problemi, počevši od jednostavnih vađenja, pa do onih koji se moraju završiti hirurškim putem. Apikotomije i operacije viličnih cisti takođe spadaju u domen oralne hirurgije.

Kod nas ne postoji mogućnost da se započne vađenje, pa da se odloži zbog nekih komplikacija poput loma zuba, sve se rešava u okviru jedne posete – uverava nas dr Nemanja Nešković.

Od implantata, naš sagovornik ističe Štrauman sistem, kao jedan od najboljih i najdugovečnijih implantnih sistema. Široka paleta protetskih nadoknada na Štrauman implantima jeste ono što predstavlja krunu savremene implantologije i ono zbog čega pacijenti i dolaze kod implantologa. Poznato je da se zubnim implantatima rešavaju problemi delimične ili totalne bezubosti, njihova ugradnja je u potpunosti bezbolna i podrazumeva saradnju implantologa, protetičara i zubnog tehničara, što je u ordinaciji Nešković Dent odlično organizovano.KUTAK OMILJEN NAJMAĐIM PACIJENTIMA

Kad su u pitanju deca, to je segment na koji se ovde obraća posebna pažnja. Stomatolog mora pomalo da bude i psiholog i zato je individualni pristup svakom detetu nešto što se podrazumeva.

Veoma je bitna priprema deteta za intervenciju. Ako je ono uplašeno, intervencija se ne radi toga dana, već mu se pokažu instrumenti, malo se porazgovara sa njim, da se opusti i smiri. Veoma je bitno imati strpljenja sa njima i jednom kada vam poveruju, posle neće biti problema – kaže dr Isidora Nešković, specijalista dečije stomatologije.


Doktorka Nešković roditeljima posebno naglašava važnost dovođenja deteta na redovne preglede kod stomatologa, a ne samo onda kada dete ima bolove.

Preventivne mere za očuvanje celokupnog zdravlja usta i zuba kod mališana koje stomatolog sprovodi, kao i saveti o pravilnom održavanju oralne higijene i zdravoj ishrani, od neprocenjive su važnosti. Zato ne treba čekati da detetu bude neophodna terapija, već ga od najranijeg uzrasta upućivati na redovne posete ordinaciji – ističe dr Nešković.

Sa mališanima se radi u posebnoj prostoriji, koja je uređena specijalno za njih, u šarenim pastelnim bojama, a doktorka koja radi isključivo sa njima razvila je drugarski pristup, pa odlazak kod zubara za njih ne predstavlja bauk, već prijatno iskustvo.

 

PROTETSKE NADOKNADE NADOHVAT RUKE

Protetika je oblast kojom ova novosadska ordinacija baš može da se pohvali. Naime, njihova zubotehnička laboratorija postoji već trideset godina i dosadašnjim uspehom i iskustvom garantuje kvalitet. U njoj se izrađuju sve vrste protetskih nadoknada, čime se pacijentima znatno skraćuje vreme čekanja, što je, kada su zubi u pitanju, izuzetno dragoceno.

Velika je prednost kada imate tu pogodnost da je zubni tehničar prisutan na svakoj probi, gde se bilo kakve korekcije izvršavaju istog trenutka. To ne samo da skraćuje rokove izrade, već i poboljšava kvalitet rada – objašnjava dr Nemanja Nešković za portal Moj Novi Sad.


Savremena i moderna protetika bazirana je na izradi visokoestetskih bezmetalnih krunica i vinira, a dok se one izrađuju, pacijent ne ostaje bez zuba, već ga menjaju privremene krunice, što ne narušava njegov kvalitet života.

Nakon 24 sata od brušenja zuba, pacijent dobija privremene krunice, koje su izrađene kompjuterskim sistemom u 3D printeru i dizajnirane specijalno za njega. Dakle, ne ide sve vreme obrušen i nema bojazni od uticaja hladnog vazduha, bola i nelagodnosti pri jelu i piću. To nam omogućava i da pratimo razvoj stanja zuba, u smislu da li će neki zub ispod privremene nadoknade "proraditi", kao i da omogućimo što bolje zarastanje gingive, kako bi kasnije definitivni rad bio što bolji i precizniji – ističe novosadski stomatolog.


PACIJENTI VIŠE NEMAJU RAZLOGA ZA STRAH

Lečenje zuba više nije klasično, ručno, dugotrajno, već se vrši mašinski, što je mnogo brže i sigurnije. Uz primenu najsavremenijih instrumenata, vrlo brzo i efikasno se rešava pitanje zubobolje već u jednoj poseti.


Bilo da vam je potrebno izbeljivanje zuba, lečenje parodontopatije ili najkomplikovanije vađenje zuba, kako bi se napravile protetske nadoknade, veoma se vodi računa o obezboljivanju.

A ukoliko imate strah od stomatologa, nakon prvog razgovora sa osobljem ove ordinacije on će iščiliti, jer oni vole da razgovaraju sa pacijentom i odgovore na svako pitanje, te detaljno preciziraju kako bi sve izgledalo od početka do kraja rada. Uz besplatne anestezije i "laku" ruku iskusnog i smirenog stomatologa, nema mesta bojazni. Zato im se pacijenti uvek rado vraćaju.

Stomatološku ordinaciju "Nešković Dent" možete kontaktirati putem brojeva telefona 021 6338 596 ili 065 84 94 594, a za više detalja pogledajte njihov sajt i Fejsbuk stranicu.


Promotivni tekst

Oceni vest:
10
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan