Nestali novinar Stefan Cvetković pronađen živ i zdrav

Nestali novinar Stefan Cvetković pronađen živ i zdrav

Nestali novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve nađen je živ i zdrav u ranim poslepodnevnim satima u širem reonu te opštine, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Stefan Cvetković je u našim rukama, živ i zdrav, a trenutno je na ispitivanju u policiji, jer ima puno informacija da podeli - rekao je predsednik.

Vučić je rekao da će se Cvetković dugo zadržati na ispitivanju i da on nema nikakvih vidnih povreda.

- Sumnjamo u njegove tvrdnje - rekao je Vučić.

Kako je rekao, verovatno će se duže nalaziti u policiji, da se utvrdi šta je stvarno bilo, tim pre što je bilo mnogo čudnih i nelogičnih stvari u tom slučaju. Vučić je i dodao da je i sam Cvetković potvrdio da je dobro.

Istakao je i da nije bilo nikakvih tragova borbe, te da će javnost uskoro biti detaljnije obaveštena šta se tačno dogodilo.

- Novinar je izneo neke svoje tvrdnje koje će nadležžni organi proveriti -  dodao je predsednik Srbije.

On je naglasio da je mnogo toga bilo namešteno na mestu gde je pronađen njegov automobil.

- Odmah smo posumnjali u onu verziju koja se pojavila u mnogim medijima. Mi smo posumnjali, jer nikakvih tragova borbe nije bilo. Takođe smo videli da je ostavljen sat koji je plastični, mnogo jeftiniji od sata koji je Cvetković nosio nekoliko dana ranije. Nikakvih tragova borbe, kočenja nema. Psi tragači nisu nanjuššili krv, žžandarmi i ronioci nisu naššli niššta", naveo je Vučić.

On je rekao da je dan i noć rađeno na slučaju i da je operativnim radom dešifrovano "18 poziva sa Prištinom, kao i još ko zna koliko poziva upućenih prema drugim teritorijama".

- Sve smo uspeli da uvežemo i zato smo znali da mu se ništa nije dogodilo - rekao je Vučić.

Rekao je i da je Cvetković nađen u širem reonu centra Bele Crkve.

- Ispitivanje je već krenulo u policiji i Cvetković će se tamo duže zadržati - rekao je Vučić.

Predsednik je naveo i da će istraga pokazati da li je nešto u tom slučaju iscenirano, uz Cvetkovićevo znanje ili bez njegovog znanja i dodao da je nelogičnosti svakako bilo.

Vučić je zahvalio policiji i BIA, ministru Stefanoviću i šefu BIA Gašiću.

- Ovo je država čiji bezbednosni organi znaju svoj posao i to je ono što mnogima smeta. Srbija je demokratska zemlja, snažnih demokratskih institucija i bezbednosnih snaga - poručio je Vučić.

Oceni vest:
2
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • gandra

  pre 493 dana i 19 sati

  Nisam bot al' je dobra vest.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • L0RY

  pre 493 dana i 6 sati

  Precedniku više ništa ne verujemo. Bolje da ćuti.

  Oceni komentar:
  0
  0
jkp novosadska toplana klinika za ginekologiju i akušerstvo JGSP "Novi Sad" elektrovojvodina novosadska policija bez vode gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Spens intervju matičar novi sad isključenje vode betanija Isključenje struje raspored sahrana i ispraćaja sahrane novi sad novosađani raspored sahrana novi sad servisne informacije bez struje snp jkp lisje bebe klisa novorođenčad izmena režima saobraćaja detelinara isključenja struje novosadsko porodilište servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija