"Nešto se dešava" u Fabrici

"Nešto se dešava" u Fabrici

Prva samostalna izložba fotografija kolektiva Ulice fotografija pod nazivom „Nešto se dešava“ biće održana u sredu, 27. maja u SKCNS Fabrika, što će označiti i početak nove fotografske scene Srbije.

Organizatori izložbe će se svojim gostima, kao i do sada, zahvaliti na dolasku poklanjajući im umanjene štampane verzije fotografija sa izložbe. Nakon svečanog otvaranja izložbe u 21 čas, sve posetioce očekuje i žurka sa di-džejom Dvo Ka za miks pultom. 

Ulice fotografija je kolektiv oformljen u septembru 2014. godine, kao podgrupa jedne veće zajednice - Departmana 0, koji deluje na tri fronta – likovnom, audio vizuelnom i fotografskom. Osnovani su sa idejom da budu kolektiv koji se bavi dokumentarnom fotografijom, njenim neformalnim izrazom i naglašavanjem estetike i emocije u istoj. Pored izlaganja i promocije svojih članova, kolektiv promoviše i goste, koji prolaze selekciju od strane članova kolektiva, a sve to zarad širenja umetnosti i pronalaženja novih talenata u fotografskom svetu.

Veliku pažnju publike kolektiv je dobio usled promocije svojih radova na Facebook stranici – Ulice fotografija. i  dva promotivna angažmana na  kulturnom  panelu u SKCNS Fabrici, drugi na festivalu kratkog filma Shortz u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. Pored toga kolektiv je izlagao i na javnoj površini u ulici Mite Ružića u Novom Sadu.

Članovi kolektiva „Ulice fotografije“ čine uglavnom studenti Univerziteta u Novom Sadu: Jelena Pajić, Sofija Balać, Miloš Čubrilo, Zoran Radulović, Stefan Jovanović, Miljan Vuletić, Aleksandar Ramadanović i Marko Pomorišac.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

matičar novi sad bebe Isključenje struje raspored sahrana novi sad isključenja struje raspored sahrana i ispraćaja bez struje novorođenčad horoskopski znaci JGSP "Novi Sad" servisne informacije jkp lisje horoskop elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija sahrane novi sad Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu novosadsko porodilište jkp novosadska toplana izmena režima saobraćaja klisa gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević servisne informacije novi sad novosađani javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija isključenje vode bez vode novosadska policija betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo