"Nešto se dešava" u Fabrici

"Nešto se dešava" u Fabrici

Prva samostalna izložba fotografija kolektiva Ulice fotografija pod nazivom „Nešto se dešava“ biće održana u sredu, 27. maja u SKCNS Fabrika, što će označiti i početak nove fotografske scene Srbije.

Organizatori izložbe će se svojim gostima, kao i do sada, zahvaliti na dolasku poklanjajući im umanjene štampane verzije fotografija sa izložbe. Nakon svečanog otvaranja izložbe u 21 čas, sve posetioce očekuje i žurka sa di-džejom Dvo Ka za miks pultom. 

Ulice fotografija je kolektiv oformljen u septembru 2014. godine, kao podgrupa jedne veće zajednice - Departmana 0, koji deluje na tri fronta – likovnom, audio vizuelnom i fotografskom. Osnovani su sa idejom da budu kolektiv koji se bavi dokumentarnom fotografijom, njenim neformalnim izrazom i naglašavanjem estetike i emocije u istoj. Pored izlaganja i promocije svojih članova, kolektiv promoviše i goste, koji prolaze selekciju od strane članova kolektiva, a sve to zarad širenja umetnosti i pronalaženja novih talenata u fotografskom svetu.

Veliku pažnju publike kolektiv je dobio usled promocije svojih radova na Facebook stranici – Ulice fotografija. i  dva promotivna angažmana na  kulturnom  panelu u SKCNS Fabrici, drugi na festivalu kratkog filma Shortz u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. Pored toga kolektiv je izlagao i na javnoj površini u ulici Mite Ružića u Novom Sadu.

Članovi kolektiva „Ulice fotografije“ čine uglavnom studenti Univerziteta u Novom Sadu: Jelena Pajić, Sofija Balać, Miloš Čubrilo, Zoran Radulović, Stefan Jovanović, Miljan Vuletić, Aleksandar Ramadanović i Marko Pomorišac.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Elektrodistribucija Novi Sad Isključenje struje sahrane betanija servisne informacije novi sad isključenja struje jkp lisje vremenska prognoza vremenska prognoza novi sad isključenje vode gradsko groblje RHMZ JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad Republički hidrometeorološki zavod novorođenčad novosađani klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina servisne informacije jkp novosadska toplana bez vode štrand bebe Vreme u Novom Sadu novosadsko porodilište prognoza vremena dunav bez struje JKP Gradsko zelenilo