Nevladine organizacije pisale Dunavskoj komisiji zbog projekta "Novi Sad na vodi"

Nevladine organizacije pisale Dunavskoj komisiji zbog projekta "Novi Sad na vodi"

Deset novosadskih nevladinih organizacija poslalo je pismo Dunavskoj komisiji u Budimpešti, Dunavskom birou u Ulmu i ambasadama podunavskih zemalja u Beogradu, izražavajući zabrinutost zbog mogućih štetnih posledica projekta "Novi Sad na vodi".

Nevladine organizacije su u pismu ukazale da ono što predviđa ovaj projekat – pomeranje nasipa za odbranu od poplava u dubinu Dunava za 500 metara i izgradnju predimenzioniranog stambeno-poslovnog kompleksa na prostoru današnjeg rukavca, može da ugrozi ukupnu bezbednost Novog Sada i okoline, odnosno značajno poveća opasnost od katastrofalnih poplava, piše portal 021.rs.

U pismu se takođe navodi da su građani Novog Sada pokrenuli čitav niz aktivnosti kojima su iskazali protivljenje ovom projektu, od upoznavanja javnosti sa štetnošću projekta do potpisivanja peticije. Pismo su potpisali Vojvođanski kulturni klub "Vasa Stajić", Zelena mreža Vojvodine, Pokret Novi optimizam, Centar za interkulturnu komunikaciju, Savez antifašista Vojvodine, Grupa za konceptualnu politiku, Centar za regionalizam, Vojvođanska politikološka asocijacija, Most solidarnosti i Centar za održive zajednice.

Više o sadržaju pisma možete pročitati ovde.

Oceni vest:
13
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan