NI DRUGA STRANA NIJE SEDELA SKRŠTENIH RUKU...

NI DRUGA STRANA NIJE SEDELA SKRŠTENIH RUKU...

U ime čuvene objektivnosti, moram sad pažnju posvetiti i tzv. Drugoj Strani. Urnebesno je!

Iako se na pomen frazetine "Povratak u devedesete" mahinalno mašim za pištolj, zatim ubijam sebe pa potom i ostale, moram da kažem da još postoji način da me iznenade oni koji se i sami po ceo dan iznenađuju nad "Povratkom u 90e". Kontramiting – drugarice i drugovi, braćo i sestre, dame i gospodo!

U Novom Sadu se desio pravi pravcati Slobaesque kontramiting! Ekipa koja udara ašovom po Radio Televiziji Vojvodine ozbiljno se potresla činjenicom da oni nemaju svoju uličnu manifestaciju. Nije im dosta što, jebi ga, imaju RTV da ga kinje kako žele – ne! Oni su videli Podrži RTV protest pa su poželeli i oni da budu "nešto na taj fazon". I kako to onda ispadne? Ispadne kao pijandura iz brzog voza za Rumu sa presedanjem u Inđiji.

Režimlije videle ekipu koja podržava posečene urednike, novinare i voditelje RTV i celu tu atmosferu, pa naredili svojima da naprave isto to. Ali... Ne može od produkata digestivnog trakta da se sačini pita.

Najavljivali i kod Izmetka u novinama i kod Fekalka na TV. Najavljivali, najavljivali od srede do petka. Narečene novine imaju dugu tradiciju izveštavanja unapred pa su već pre skupa objavile da je veličanstven. Sećate se kad je Billy Idol odatle saznao da mu je koncert, koji je zbog nevremena pomeren par dana kasnije, bio fenomenalan. Saznao je i šta je i koliko dobro odsvirao... E, sad je bilo u dlaku isto. U dlaku isto su spektakularno omanuli.

Veličanstveni skup okupio je jedva nešto preko 1.000 (prodanih) duša. Neko će sad reći da ni Podrži RTV skupovi nisu milionske mase ali primetimo Differentiu Specificu – Kontramiting organizuje vlast sa svim javnim ustanovama koje je dobila kao plen. Plaća (našom lovom), dovodi i odvodi raju i ima sve medije ovog sveta da svoj tulum najavi i forsira. Sa druge strane, dolazak na Podrži RTV skup ne samo da nije isplativ, nego može da ostavi duboke posledice po zaposlenost i bezbednost posetilaca.

A program? A PROOOGRAAAM!!! Uh!!

Program je, pre svega, procurio. Procurio jer organizatori em nisu umeli da sakriju ko su i odakle operišu, em nisu umeli da instrukcije o spontanosti i narodstvu okupljanja dostave svim spontanim i narodnim elementima uključenim u ujdurmu. Jedan pisao, drugi atačovao, treći stisko Send i eto belaja! 8 sati pre početka Veličanstvenog skupa mogli smo da vidimo ceo tekst tragikomedije sa sve didaskalijama. Bili su tu i naši mladi studenti. Student 1 i Student 2 (nađite neke studente! Ime, prezime, fakultet!) i čuveni novinari (nađite nekog novinara!). Ali, meni se lično više dojmio Roko Maroko, svadbarsko-sprovodni bend a najviše comic relief deo: Petrući i Komičar Miroslav!

Zamišljam razgovor organizatora i komične sekcije: “Petrući, znaš da imitiraš Pajtića? Ne znaš... Ufff... A Radulovića? Čanka? Ni to? Pa, šta znaš? Koštunicu. Koštunicu??? Joooj, ajde dobro... Daj to. A ti, Miroslave komičaru? Ti ćeš o slanini i svinjama? Aj ubaci nešto sa Žutima. Nešto... jebiga!!. Aj... srećno!

Nije bilo srećno.

Bilo je toliko tužno da sam pomišljao da prestanem da gledam prenos na tri kanala. Ali, ja kad prolazim pored tragedije, moram da vidim sve! Bio je tu i neki statista iz Walking Dead, zatim, opskurni novinar koji vodi naci emisije po VHS televizijama i Profesionalna Nacionalna Manjina koja je služila da se spere fašistička prošlost organizatora.

Smeh se pretočio u suze a potom je sve utihnulo.  Ostadoh sam sa svojim mučenim mislima . Toliko je stašno da sam ogrezao u aorist! Otkrio sam zašto se tako loše osećam. Oni sva svoja Događanja Naroda naprave tako da mi pogled na narod koji su dovukli da se događa izaziva jednu krajnje neljudsku misao koju ne želim da gajim u glavi a to je da sam ja bolji od tih ljudi. Da su neizlečivi i da im ni ne treba pomagati. Ja znam da nije tako! Ja ću se uvek i ponašati kao da nije tako ali moram i ostalima da skrenem pažnju a sebe da podsećam. Jako je važno da strele našeg besa budu odapete ka pravom cilju. Da ne padaju uludo po musavima od sendviča.

Oceni vest:
105
190

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • LOL

  pre 2897 dana i 23 sata

  Odlican tekst mada se ne slaze sa zadnjim delom : Jako je važno da strele našeg besa budu odapete ka pravom cilju. Da ne padaju uludo po musavima od sendviča. Da nema tih musavih od sendvica ne bi postojala ni ta bagra koja kvazi vodi drzavu. Oni zive u sibiozi i jedno bez drugog ne bi postojali tako da me uopste ne muci misao da oni nisu krivi i da ne treba na njh gledati kao na parazite .Krivi su sto su prodane duse, sto su glupi, sto nemaju morala, i da , ja sam bolja od njih, i ne, ne osecam se krivom za to sto imam svest, savest ,moral...

  Oceni komentar:
  4
  32
 • miki

  pre 2896 dana i 21 sat

  A Vas miting organizovala NN osoba, a kao slučajno se pojavio pajtić, tadić, Radulović... zabnimljivo....

  Oceni komentar:
  19
  4
 • Данко Б. Марин

  pre 2896 dana i 14 sati

  Спремити после ових - СВИХ, СВИХ,СВИХ: нову мешину и ново вино...

  Oceni komentar:
  1
  3