Ni u 2023. neće poskupeti porez na imovinu u Novom Sadu

Ni u 2023. neće poskupeti porez na imovinu u Novom Sadu

Gradsko veće je odlučilo da porez na imovinu u narednoj godini ostane na istom nivou kao i u 2022.

Odluku o iznosu poreza na imovinu Gradsko veće je donelo 30. novembra, ali ona nije saopštena javnosti, što je praksa koja se ponavlja iz godine u godinu. Odluka je samo objavljena u Službenom listu, a Radio 021 napominje da je ovaj namet rastao osam godina, ali je u poslednje tri godine nepromenjen.

U tabeli su, redom po stupcima, navedene cene kvadrata: građevinskog zemljišta, poljoprivrednog zemljišta, kvadrata stana, kuće, poslovnog objekta i u poslednjem – cene po kvadratu garaže i pomoćnog objekta u I, II, III, IV i V zoni stanovanja u Novom Sadu.

Kliknite na slike za veću rezoluciju

Kako se porez ne menja, ovo znači da će građani moći, ukoliko im početkom 2023. godine ne stigne poresko rešenje, da plate isti iznos kao i za rate ovogodišnjeg poreza na imovinu. Ova dažbina se plaća u četiri rate i to do 15. februara, 15. maja, 15. avgusta i 15. novembra.

Portal 021.rs dodaje i da je u protekle dve godine primetno da građani koji su prijavljeni na portalu e-uprave rešenje godišnjem o porezu dobijaju u prva tri meseca, dok ostali obaveštenja preko pošte čekaju i po nekoliko meseci. 

Oni podsećaju i da je porez na imovinu među najvažnijim prihodima gradske kase i tako ove godine treba da se slije gotovo šest milijardi dinara, dok je prošle godine to bilo nešto više od pet milijardi dinara. Naplata ovog nameta je već dugo iznad 90 odsto, nekada i celih 100 odsto jer se Novosađani pokazuju kao odgovorne platiše.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan