Nik Vujičić i Standing Rock u sredu u velikoj sali SNP

Nik Vujičić i Standing Rock u sredu u velikoj sali SNP

U sredu, 5. jula, u velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta održaće se panel diskusija pod nazivom "50 godina od Leta ljubavi - da li je svet zalutao?" koja počinje od 19 sati i ulaz je potpuno slobodan za sve zainteresovane.

U ovoj panel dikusiji učestvovaće Nik Vujičić, jedan od najvećih svetskih motivacionih govornika, Aaron Turgeon predstavnik čuvenog Standing Rock pokreta, Zoran Cvijanović, popularni glumac i istaknuti ekološki aktivista i Dušan Kovačević, osnivač EXIT festivala. 

Kako je prethodno najavljeno, Vujičić i Standing Rock će 6. jula sa glavne bine Exita, u okviru svečane ceremonije otvaranja pozvati svetske lidere da budu ujedinjeni u naporima da se izbegne ekološka katastrofa koju trenutno proživljavamo. Aktivisti Standing Rock pokreta, nastalog iz istoimenog rezervata plemena Sijuksi, bore se mirnim protestima protiv izgradnje naftovoda koji bi potencijalno ugrozio trećinu vodosnadbevanja u Severnoj Americi. Istovremeno, EXIT ove godine obeležava 50 godina od izvornog Leta ljubavi iz 1967. godine, kada je revolucionarni hipi pokret promenio svet u mirnoj borbi za ljudska prava, rasnu, društvenu i rodnu ravnopravnost. 

Vujičić je uoči ovih događaja posetiocima Exita, ali i građanima Novog Sada i cele Srbije poslao moćnu poruku:

- Veoma sam uzbuđen što ću se vratiti u prelepu Srbiju, ali ovaj put na EXIT festival, gde ćemo zajednički proslaviti 50 godina od Leta ljubavi 1967. godine. Zahvalan sam što svi zajedno možemo da budemo jedan glas, jedna emocija i da u jednom akordu širimo poruke mira, ljubavi i nade. Verujem da nam je svima u svetu u kojem živimo potrebno više mira. Puno vas volim, vidimo se u julu na Exitu na Petrovaradinskoj tvrđavi!”, izjavio je u video pozdravu Vujičić, koji će ovom prilikom ujedno pružiti i podršku Gradu Novom Sadu, kao Evropskoj prestonici kulture 2021. i Omladinskoj prestonici Evrope 2019. godine – kaže Nik Vujičić. 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan