NIK VUJIČIĆ NA TRIBINI U SNP: Samo ljubav može promeniti svet

NIK VUJIČIĆ NA TRIBINI U SNP: Samo ljubav može promeniti svet

Dok su prvi posetioci stizali na Petrovaradinsku tvrđavu u Srpskom narodnom pozorištu održana je panel-diskusija "50 godina od Leta ljubavi – da li je svet zalutao?".

U razgovoru su učestovali jedan od najboljih motivacionih govornika na svetu Nik Vujičić, članovi pokreta Standing Rock i plemena Sijuks Aaron Shawn Turgeon – poznatiji pod hiphop imenom Prolific The Rapper – i  Isaac Weston, kao i osnivač i direktor Exita Dušan Kovačević

Učesnici su se složili da promena sveta jedino može da se ostvari evolucijom, odnosno kroz revoluciju u kojoj je glavno oružje ljubav i mirni protest.

Tokom tribine pušten je i film u kome američki vojni veterani traze oproštaj od predstavnika indijanskih plemena za genocid koji su nad njima učinili njihovi preci, a predstavnici Sijuksa na panelu, vidno uzrujani i sa suzama u očima, poručili su kako i pored genocida koji je nad njima izvršen, i nasilja koje se nad njima i dalje vrši, ljubav i molitva ostaju jedina oružja kojim će se boriti protiv zagađenja njihove svete zemlje.

Dušan Kovačević je istakao kako gosti diskusije predstavljaju sve ono za šta se Exitov društveni aktivizam zalaže  već dve decenije i istakao kako je na Balkanu potreban sličan oproštaj za sva zlodela koja smo jedni drugima načinili u prethodnom veku.

Na njegovo pitanje da li smatra da bi usvajanje životnih vrednosti trebalo učiti kroz obrazovni sistem, Nik Vujučić je izjavio da se i sam zalaže za to.

- Već pet godina radim na razvijanju posebnog plana takvog sistema obrazovanja koji promoviše vrednosti zahvalnosti, oprosta, ljubavi, tolerancije i poštovanja i koji predlažem državama. Ove nedelje ću razgovarati i sa predstavnicima vaše Vlade – rekao je motivacioni govornik.

Svi učesnici panela su se složili da je hitno potrebna, ali itekako i moguća promena ovakvog sveta u kojem živimo

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan