Nikad ne znaš kome si okrenuo glavu

Nikad ne znaš kome si okrenuo glavu

Udruženje građana "Novi Sad", pod sloganom "Nikad ne znaš kome si okrenuo glavu", pokreće akciju prikupljanja pomoći Svratištu za decu i omladinu i Svratištu za beskućnike.

Građani i društveno odgovorne kompanije mogu do 15. novembra da doniraju odeću, obuću, sredstva za ličnu higijenu i konzerviranu hranu. 

Volonteri udruženja ističu da se ova akcija sprovodi već godinama i da je odziv sugrađana uvek bio velik. Apeluju na ljude da nastave pomagati drugima jer pored nadolazeće zime problem predstavlja i pandemija i svedoci smo da se mnoge države Evrope ponovo zatvaraju. Zato je važno obratiti pažnju na najugroženije slojeve stanovništva i ne okretati glavu od drugih jer ne znate da li će i vama sutra biti potrebna pomoć.


Svratište za decu i omladinu je otvoreno pre jedne decenije u okviru nevladinog sektora, da bi nakon pet godina rada postalo deo Programa unapređenja socijalne zaštite Grada Novog Sada i samim tim deo gradskog Centra za socijalni rad. Tokom zimskog perioda u toj ustanovi bude i pedesetak korisnika dnevno. Svratište služi za decu koja rade i prose na ulici i koja tamo mogu biti tokom dana, ali ne mogu prespavati, a nalazi se na Bulevaru oslobođenja 39. 

Svratište za beskućnike u Futoškoj ulici 44 služi kao dnevni boravak gde korisnici mogu da dobiju suvi obrok, da popiju čaj, da se okupaju, da uzmu čistu odeću, ali i da im se pruže usluge socijalnog rada kao što je izrada dokumenata.

Svi koji žele da pomognu mogu da kontaktiraju Udruženje građana "Novi Sad" putem telefona (064 294 32 41), mejla ili društvenih mreža, a volonteri će doći do njih da pokupe donaciju. 

Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan