Nikad nije kasno da poboljšate stanje svoje kičme

Nikad nije kasno da poboljšate stanje svoje kičme

Kada je neko izuzetan u nečemu što radi, ljudima sa strane može da se učini da je to što radi lako i da kao od šale može da ga odmeni ko god poželi. To bi vam verovatno, kao i većina vrhunskih sportista, potvrdili i odbojkaši OK Vojvodine, koji nižu pobedu za pobedom.

Ali njihovi uspesi ne dolaze bez izazova - pored napornih treninga, brige o ishrani i psihološkog pritiska, tu je i rizik od povreda, koji je čak i za odbojku, sport koji ne podrazumeva direktan kontakt između protivnika, veliki. Servis, smeč, čekić, blok, skok… muskulatura, zglobovi i kičma profesionalnih igrača su pod velikim pritiskom, najviše zbog ubrzavanja i naglog zaustavljanja prilikom primanja lopte.

"Bolje je sprečiti, nego lečiti", a to naročito važi za sve probleme s kičmom i zato su juniori i kadeti OK Vojvodine već pune dve godine pod budnim okom stručnjaka Scolio Centra, tima koji holistički pristupa istraživanju, razumevanju i korekciji skolioze i drugih deformiteta kičmenog stuba i rešavanju bolova u kičmi izazvanih nepravilnim držanjem, povredama i mnogim drugim uzrocima.

Filip Lazić, kineziterapeut i ekspert za bol u leđima te ustanove objašnjava da njihov tim redovno analizira stanje kičmenog stuba i muskulature svakog deteta pojedinačno, a zatim daje savete i preporuke šta mogu da rade kući ili sa trenerom, kako bi popravili držanje ili se oslobodili bola u leđima usled neke povrede.

U težim slučajevima, mladi sportisti dolaze u prostorije Scolio Centra, gde se uz primenu različitih metoda radi na korekciji deformiteta kičmenog stuba i lošeg držanja, stabilizaciji tela, kao i korekciji osnovnih obrazaca kretanja, u cilju smanjenja lumbalnog bolnog sindroma, poboljšanja sportskih performansi, poboljšanja lokomotornog sistema, ali i opšteg zdravstvenog stanja – kaže Lazić. – OK Vojvodina je jedan od retkih klubova koji na ovakav način prati rast i razvoj svojih sportista – dodaje on.

Njihov tim redovno analizira stanje kičmenog stuba i muskulature svakog deteta pojedinačno, a zatim daje savete i preporuke šta mogu da rade kući ili sa trenerom.

Poznati u celom svetu

Za samo nekoliko godina, Scolio Centar postao je poznat u mnogim zemljama sveta po svom temeljnom i ozbiljnom pristupu korekcije skolioze, drugih deformiteta kičme, kao i bolova u leđima.

Osnivač Scolio Centra Nikola Jevtić, diplomirani kineziterapeut, licenciran je šrot instruktor od strane nemačkog instituta Spajn Koncept Zoberhajm i klinike Asklepios, a osnivač je i programa za intenzivni tretman osoba koje imaju problem deformiteta kičmenog stuba pod nazivom "Šrot kamp". Ovaj jedinstveni program sprovodi se u više zemalja među kojima su Amerika i Kanada.  

Šrot metoda se bavi neinvazivnom korekcijom skolioze u sve tri ravni, koja je fokusirana na ponovno uspostavlјanju simetrije tela – objašnjava Jevtić. – Pored sile sopstvenih mišića, ova metoda se oslanja na silu gravitacije i na silu dodatnog opterećenja. Cilј metode je da se uspostavi posturalni balans, odnosno ravnoteža tela. 

Kada je reč o bolu u leđima, primenjuje se konzervativni tip lečenja, odnosno pravilno izvođenje i doziranje vežbi uz trakciju kičmenog stuba, elektrostimulaciju, istezanje i masaže za opuštanje mišića.

Šrot metoda se bavi neinvazivnom korekcijom skolioze u sve tri ravni, koja je fokusirana na ponovno uspostavlјanju simetrije tela.

Ova kombinacija daje izvanredne rezultate, a to potvrđuju i njihovi uspešni klijenti.

Poverenje Scolio Centru je zbog bolnih leđa poklonio srpski vaterpolo reprezentativac Miloš Ćuk, osvojivši zlato u Riju nakon tromesečnih tretmana, a probleme sa povredom kičme sanirala je i naša kajakašica Sandra Polovina.

Jevtić skromno zapaža da su za takva postignuća najviše zaslužni sami klijenti.

Mi ne tretiramo - mi edukujemo i decu i odrasle kako da sede, stoje, kako da se ponašaju. Ko to prihvati ima fantastične rezultate – objašnjava Jevtić.

Promo tekst

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)