Nikolić menja Stokić na čelu KCV-a

Nikolić menja Stokić na čelu KCV-a

Klinički centar Vojvodine potvrdio je da će na čelu ove ustanove biti doc. dr Dragan Nikolić.

Kako je 021.rs već pisao, upravnik Urgentnog centra dr NIkolić zameniće dosadašnju čelnicu Kliničkog centra Vojvodine Editu Stokić koja je, prema ranijim nezvaničnim informacijama, podnela ostavku i nalazi se na bolovanju. 

Iz KCV-a je na adresu Radija 021 jutros stigla potvrda ove vesti.

Prof. dr Edita Stokić je operisana i zbog zdravstvenih razloga je na bolovanju do daljeg. Zamenik prof. dr Edite Stokić je doc. dr Dragan Nikolić – navodi se u saopštenju iz ove ustanove uz napomenu da "Univerzitetski klinički centar Vojvodine u svom radu funkcioniše bez problema prilikom prijema i zbrinjavanja bolesnika". 

Doktor Dragan Nikolić je vaskularni hirurg koji ima više od 20 godina stručnog rada na Klinici za vaskularnu i transplantacionu hirurgiju Kliničkog centra Vojvodine. Predavač je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, gde je doktorirao 2015. godine.

Prema saznanjima Radija 021, već dve nedelje traje napeta situacija u Kliničkom centru Vojvodine, nakon što je otkriveno da se na Klinici za infektivne bolesti vodilo "tajno" (VIP) odeljenje. To je rezultiralo smenom upravnice dr Vesne Turkulov, nakon čega je čitava situacija prerasla u sukob dve struje unutar Srpske napredne stranke.

Krajem novembra je vladajuća stranka prebacila ingerencije nad Kliničkim centrom Vojvodine sa Vlade Vojvodine na Skupštinu Vojvodine, u kojoj je jača struja Miloša Vučevića. 

Zbog toga je reagovao pokrajinski premijer Igor Mirović, poručivši da je odluka nezakonita i nestatutarna, kao i da je doneta "sa neskrivenim ciljem da se izvrši pritisak na upravu UKCV da sakrije nezakonitosti uočene u radu Klinike za infektivne bolesti, koja je primala kovid pacijente i nakon otvaranja nove bolnice na Mišeluku, iako to nije smela prema zdravstvenim propisima i uputstvima".

Oceni vest:
8
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan