Nissan Qashqai: Krenite na letovanje novim automobilom (FOTO)

Nissan Qashqai: Krenite na letovanje novim automobilom (FOTO)

Tokom protekle dve nedelje, subotička firma Auto-Marton, koja se bavi prodajom Nissan automobila, predstavila je Novosađanima u Tržnom centru "Big" terenac "Nissan Qashqai" (Kaškai). Tako su naši sugrađani imali priliku da se upoznaju sa izuzetnim bezbednosnim performansama ovog vozila, koje je takođe poznato i po značajno smanjenoj potrošnji goriva, a mogli su dobiti i informacije o promotivnim kamatnim stopama koje važe za celu godinu.

Nenad Polić, koji se bavi prodajom ovih automobila, kaže da se “Nissan Qashqai” može isporučiti sa benzinskim (1200-1600 kubika-turbo motor), ili dizel motorima (1500-1600). Pojedine verzije su dostupne sa automatskim menjačem.

- Uz jači dizel motor postoji mogućnost pogona na četiri točka, ali u tom slučaju samo sa manuelnim menjačem. Novosađanima su u ponudi najprodavaniji modeli u paketu opreme “360” i “360 plus”, gde se akcenat stavlja na Nissanov sistem kamera. Osnovna razlika kod ova dva modela je između panorama krova i krovnih nosača – priča Polić.

Oba modela odlikuje obimna osnovna oprema. Tu su šest vazdušnih jastuka i zavesa. ABS kočioni sistem, EBD (električni regulator kočione sile), ESP (eloektronska kontrola stabilnosti). Nissanov sistem kontrole šasije. Automobil ima automatsku dvozonsku klimu, što znači da se temperatura reguliše odvojeno za levu i desnu stranu kabine.

- Vozilo ima sistem pet kamera, prednju, zadnju i bočne. Ako senzori detektuju neki predmet, automatski se uključuje prednja kamera u većem delu displeja ispred vozača, a u manjem delu se uključe sve kamere i otvara se pogled od 360 stepeni oko terenca. Ukoliko vozite u rikverc pali se zadnja kamera i ponovo dobijate potpunu sliku oko automobila. Prilikom bočnog parkiranja postoji mogućnost manuelnog uključenja desne kamere da pratite ivicu parkinga. Peta kamera je u kućištu retrovizora i čita saobraćajne znakove na putu i reprodukuje ih vozaču na centralnom delu displeja. Na taj način vas upozorava na ograničenje brzine, ili znakove opasnosti – objašnjava Polić i nastavlja: - Mnogi postavljaju pitanje čemu ta peta kamera ako navigacija pokazuje ograničenje. Međutim, može da se desi da putujete auto putem gde je dozvoljena brzina 120 kilometara na sat, ali ako su radovi u toku navigacija to ne zna. U tom slučaju ta peta kamera skenira znak da postoji vanredno ograničenje brzine i čuva vas od saobraćajne kazne – pojašnjava Nenad.

Vozila se isporučuju sa fabričkom Nissanovom navigacijom koja sadrži mapu cele Evrope. Imaju LED dnevna svetla. Elektronsku ručnu kočnicu koja se sama povlači kada zaustavite auto, ili pomaže pri kretanju uzbrdo. Poseduju sistem za merenje pritiska u gumama.

- Interesantan je i start-stop sistem koji se odnosi na automatsko gašenje motora na semaforu ako izbacite menjač iz brzine. Čim pritesnete kvačilo vozilo se upali. Na ovaj način štedite gorivo i doprinosite očuvanju ekologije smanjenjem izduvnih gasova – kaže Polić.

U standardnoj opremi “Qashqaija” je i tempomat. Vozač odredi brzinu koju želi, skine nogu sa papučice gasa i ono održava željenu brzinu.

Tu su takođe i grejači retrovizora, senzori za svetla (automatski se pale) i kišu (automatski se pale brisači). Vozila se isporučuju sa aluminijskim felnama od 18 inča.

Ovi Nissanovi modeli imaju fabrički zatamljena zadnja stakla, panorama krov, oba sa UV filterom koji štiti od sunca. Unutrašnji retrovizor je samozatamnjujući i štiti osobu za volanom od refleksije dugog svetla koje dolazi od vozila iza njega.

Navedena oprema je fabrički ugrađena, dok se kod konkurentskih kompanija ona doplaćuje.

Kompanija Auto-Marton ima specijalne uslove finansiranja i cene koje važe za celu godinu.

- Imamo takozvano Nissan finansiranje u saradnji sa lizing bankom “Sogelease” (Soželiz). Za “Qashqai” postoji promotivna kamata 1.99 odsto do 60 meseci. Po toj kamatnoj stopi, krediti su namenjeni za fizička, a lizing za pravna lica – objašnjava Polić.

Detaljnije informacije o vozilu mogu se naći i na sajtu http://www.auto-marton.rs/nissanwww.auto-marton.rs/nissan, gde su prikazane osnovne cene, ali za većinu vozila još važi sajamski popust.

Naš sagovornik pozvao je sve zainteresovane vozače da dođu u prostorije Auto-Martona u Subotici (Batinska 6, Mali Bajmok), kako bi se sami uverili u performanse terenca “Nissan Qashqai”, koji je trenutno jedan od najtraženijih automobila u Evropi.

Porodična firma Auto-Marton (Subotica, Batinska 6) ima dugu tradiciju popravke i prodaje automobila. Osnovana je 1976. godine kao auto-servis za sva vozila, a posle 13 godina uspešnog rada sklopljen je ugovor sa renomiranim japanskim proizvođačem automobila Nissanom. Prvi Nissan je prodat u decembru 1989. godine, i to je tada bio prvi automobil te marke koji je prodat u istočnoj Evropi. Kompanija se sastoji od servisa i od auto salona. Obavljaju popravke svih marki automobila i prodaju auto delove za sva japanska vozila. Auto salon se bavi prodajom novih Nissanovih vozila i prodajom polovnih vozila iz sistema staro za novo. Kod polovnih automobila treba naglasiti da su svi ranije kupljeni kao novi u Srbiji sa kompletnom servisnom istorijom. Auto-Marton danas pokriva prodaju Nissanovih modela sve do glavnog grada Srbije, tako da 60 odsto kupaca dolazi iz Beograda i Novog Sada. Zaposleni su kvalifikovani i obučeni po visokim standardima Nissana i Auto-Martona.

PR tekst

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Marija

  pre 615 dana i 5 sati

  Postovani,da li imate neku ponudu za Nisan Qashqai od 2014god pa navise?Hvala

  Oceni komentar:
  0
  0