"NOĆ BOEMA": Umetnički performans u čast Zmaja, Đure i Mike

"NOĆ BOEMA": Umetnički performans u čast Zmaja, Đure i Mike

Kroz dijaloge i monologe podsetiće Novosađane na trojicu naših slavnih pesnika.

Umetnički performans "Noć boema" će se odvijati 1. novembra u Кatoličkoj porti, gde će na pozorišnoj bini, za kafanskim stolom, nakratko "oživeti" Jovan Jovanović Zmaj, Đura Jakšić i Miroslav Mika Antić. Uz tamburaše, kroz dijaloge i monologe, pripovedaće se priče iz njihovog vremena kako bi se naši sugrađani i slučajni prolaznici upoznali sa njima, ali i podsetili, na poučan i zabavan način, na važne ličnosti iz istorije naše umetnosti, književnosti i kulture.

U periodu od 18 do 22 časa, zaredom će se izvoditi desetominutni pozorišni performansi na bini, dok će između performansa svirati tamburaši.


– "Noć boema" je zamišljena kao kulturno-turistička manifestacija sa ciljem da podseti na spomenike kao čuvare naše tradicije, kojih ima mnogo u širem centru grada, kao i na ljude čiji su to spomenici i čija dela su u temeljima naše kulture –
navodi se pozivu.

Naslovi pefrormansa nosiće nazive poznatih novosadskih boemskih okupljališta iz prošlih vremena – "Lipa", "Poslednji groš" i "Kod slavine" –  a scenario je napisala Nina Karanović.

Detaljnu satnicu izvođenja možete pogledati ovde.

Oceni vest:
9
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan