"NOĆ ISTRAŽIVAČA": Naučni kamion sutra stiže u Sentu

"NOĆ ISTRAŽIVAČA": Naučni kamion sutra stiže u Sentu

Na pragu nove školske godine i u susret sedmoj "Noći istraživača", Naučni kamion Centra za promociju nauke, biće ispred Gradske kuće u Senti od sutra pa do 4. septembra. Naučni kamion će biti otvoren svakog dana od 9 do 12 i od 15 do 20 časova, a posetioce očekuju izložbe, predavanja, radionice i brojni interaktivni programi koje priprema "Noć istraživača".

Svečano otvaranje Naučnog kamiona je u sredu, 31. avgusta u 10 časova, a otvaranju će prisustvovati Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke, prof. dr Tijana Prodanović programski direktor manifestacije "Noć istraživača" Novi Sad i predstavnici Kulturno-obrazovnog centra ”Thurzo Lajoš” iz Sente.

Tokom pet dana programa, posetioci će moći da vide izložbu ”Nebeski putnici”, posvećenu pticama selicama, a 2. septembra će o pticama koje zimuju u Srbiji govoriti ornitolog Laslo Tont.

U okviru predavačkog programa u narednim danima biće i reči o Hemijskom muzeju u Varpaloti, hemičaru Stefanu Bugarskom, o projektu ”Bašte”, kućama od slame, primeni bespilotnih letelica u šumarstvu, i upotrebi hladne vode. Učenici osnovnih i srednjih škola će kroz brojne interaktivne radionice moći da upoznaju različite naučne oblasti od mašinstva do ekonomije.

Prvog dana gostovanja Naučnog kamiona, 31. avgusta, u 17 časova Centar za promociju nauke predstavlja peti broj časopisa "Elementi".

NAUČNI KAMION je pokretna laboratorija koja se rasklapa u dvospratni prostor od 120 kvadratnih metara, postaje prava dvospratna zgrada koja može biti laboratorijski, predavački, radioničarski ili izložbeni prostor. Nakon početka turneje kroz gradove Srbije, u ovoj dvospratnoj naučnopopularnoj atrakciji na točkovima, u Beogradu je organizovan je festival posvećen svetlosti, uz tribinsko-predavački program i druge sadržaje namenjene posetiocima svih uzrasta.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novi sad zdravlje epidemija gripa elektrovojvodina bez struje novosađani isključenje grejanja Elektrodistribucija Novi Sad vremenska prognoza novi sad jp sportski i poslovni centar vojvodina jkp novosadska toplana Vreme u Srbiji betanija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević isključenja struje horoskop novorođenčad Republički hidrometeorološki zavod bez grejanja novosadsko porodilište bez vode JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza isključenje vode servisne informacije novi sad Spens Isključenje struje bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo Vreme u Novom Sadu