Noćna ambulanta Hitne pomoći uskoro u krugu KCV

Noćna ambulanta Hitne pomoći uskoro u krugu KCV

U krugu Kliničkog centra Vojvodine, u nekadašnjoj zgradi Metadonskog centra, do kraja nedelje bi trebalo da počne da radi noćna ambulanta za odrasle Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Kako nezvanično saznaje list “Dnevnik”, opremanje ambulante hitne pomoći je u toku.

Metadonski centar preseljen je u Kliniku za psihijatriju, odakle je prošle nedelje ukradeno 59 flaša metadona, a u prostor koji su oni donedavno koristili ovih dana se useljava hitna pomoć. U drugom delu zgrade bila je ambulanta Opšte prakse Doma zdravlja “Novi Sad”, koja je preseljena u Polikliniku, a u prostorije koje su oni koristili nakon desetak godina ponovo su vraćene Centru za patologiju.

U Urgentnom centru KCV svakodnevno imaju oko 70 pacijenata koji dođu na pregled i traže pomoć, bez prethodne posete lekaru opšte prakse ili pozivanja hitne pomoći. Njima je najčešće potrebna pomoć lekara opšte prakse, a otvaranjem punkta hitne pomoći u krugu bolnice, pacijenti će moći da dođu prvo u hitnu pomoć, a ukoliko je potrebno, biće prosleđeni u Urgentni centar.

U drugom delu objekta bila je služba medicine rada Doma zdravlja “Novi Sad”, odnosno izabrani lekari primarne zdravstvene zaštite zaposlenima u najvećoj pokrajinskoj bolnici. Sada su oni u zgradi Poliklinike, u boljim uslovima, a oko sebe imaju i niz specijalista za eventualne konsultacije. Bolje uslove će imati i oni koji čekaju na pregled.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje vremenska prognoza JKP Vodovod i kanalizacija klinički centar vojvodine jkp lisje raspored sahrana novi sad servisne informacije Republički hidrometeorološki zavod vremenska prognoza novi sad sahrane klinika za ginekologiju i akušerstvo Vreme u Novom Sadu servisne informacije novi sad novosađani bez struje isključenje vode centralno groblje u Futogu isključenja struje novorođenčad Novo groblje u Petrovaradinu betanija javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Zavod za transfuziju krvi Vojvodine novosadsko porodilište bebe elektrovojvodina gradsko groblje RHMZ jkp novosadska toplana bez vode