Notarima se smeši lepa zarada na predstojećim izborima

Notarima se smeši lepa zarada na predstojećim izborima

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković juče je raspisala izbore za predsednika Srbije koji će biti održani 2. aprila. Za sada je najavljeno 13 predsedničkih kandidatura, a njima je ostalo 10 dana (do 13.aprila) da sakupe 10.000 potpisa građana kako bi se i zvanično našli u predsedničkoj trci.

Nakon što smo prethodnih dana bili svedoci da su radnici  „Hibridne pošte“, jedinice „Pošte Srbije“ , koja štampa koverte za nagradnu igru sa fiskalnim računima, bili najzaposlenija radna jedinica u Srbiji, ova „titula“ preći će narednih dana u ruke javnih beležnika. Naime, svaki potpis birača moraće kod njih da se overi, a već sada postoji bojazan da za tako kratko vreme, 10 dana, 162 notara koliko ih ima u Srbiji neće uspeti da overi sve potpise.

Međutim, ono što je još interesantnije je da će notari doći i do prilično lepe zarade za tako kratak period. Naime, overa potpisa birača za predsedničke izbore košta 50 dinara, a u „opticaju“ je zbog 13 kandidata  čak 130.000 potpisa. Naravno, moguće je da kandidati ne dođu do cilja (10.000 potpisa), ali ako se to desi, to znači da će notari za deset dana zaraditi 6,5 miliona dinara (oko 52 hiljade evra) ili 320 evra po notaru.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan