"NOVA": Ambasador Srbije pojeo i popio 9.000 evra za dva meseca

"NOVA": Ambasador Srbije pojeo i popio 9.000 evra za dva meseca

Ambasador Srbije na Kipru potrošio je više od devet hiljada evra tokom januara i februaru na ručkove sa predstavnicima preduzeća "Jugoimport SDPR" koji su u tom periodu boravili u Nikoziji.

Kako piše portal nova.rs Marka Blagojevića je Odeljenje za finansijske poslove Ministarstva spoljnih poslova upozorilo da je potrošio mnogo više novca na troškove za reprezentaciju nego što je predviđeno. On je dobio rok od osam dana da se izjasni o navodima ovog sektora i da dostavi dokaze i račune na šta je novac potrošio.

Prema saznanjima portala nova.rs, Blagojević je napisao da su u tom periodu na Kipar u više navrata dolazili ljudi iz državnog preduzeća "Jugoimport SDPR" koje se bavi trgovinom oružjem, te da je njih vodio na ručkove i plaćao novcem ambasade odnosno građana Srbije.

Blagojević je naveo kako su predstavnici SDPR-a tamo boravili više puta i da su završavali poslove za državu pa je time opravdao velike troškove. Nova.rs dalje navodi da je Blagojević morao o svakom računu preko 200 evra obavesti Ministarstvo spoljnih poslova kako bi dobio dozvolu za te troškove.

Blagojević je u vreme Ivice Dačića poslat u Nikoziju iako je to tada bilo veliko iznenađenje za sve. Zna se i da je u prijateljskim odnosima sa aktuelnim ministrom Nikolom Selakovićem.

Više o ovoj temi pročitajte na linku.

Oceni vest:
0
9

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Maks

  pre 619 dana i 14 sati

  BRAVO! Kad na ta mesta postavljaju propale politicare plus alave, narod placa sto da ne.

  Oceni komentar:
  0
  4