NOVA GODINA: Gde će Novosađani dočekati 2022. godinu?

NOVA GODINA: Gde će Novosađani dočekati 2022. godinu?

Kakav nas Doček Nove godine čeka? Gde će se naši sugrađani najviše okupljati? Kakvo raspoloženje vlada među stanovnicima Novog Sada povodom praznika? Sumirali smo odgovore iz naše ankete i došli do interesantnih zaključaka...

Kada smo naše čitaoce pitali gde i kako planiraju da provedu novogodišnje veče, odgovori su nas, bez obzira na to što je i dalje vreme korone, pomalo iznenadili.

S obzirom na to da u najvećem broju gradskih lokala organizuju svečani Doček, uz muziku i meze ili večeru, izgleda da to Novosađane ove godine naročito i ne privlači. Da li zbog toga što veliki broj njih ne poseduje kovid propusnice, nema dovoljno novca ili im se iz nekih drugih razloga ne mili da u najluđoj noći izlaze iz svojih kuća, tek nekolicina je odgovorila da planira odlazak u grad...

SAMO U NOVOM SADU

U Podgrađu Petrovaradinske tvrđave stvoriće se potpuno novi ambijent baroknog dragulja Novog Sada za Doček 31. decembra u okviru Tesline svetlosne galerije.
Teslina svetlosna galerija predstaviće umetničke radove uz više od 100 rasvetnih uređaja postavljenih konceptualno duž mosta Duga i više od 30 lasera na Beogradskoj kapiji, uz posebnu tehniku koja će premijerno biti korišćena za lasersko iscrtavanje na Petrovaradinskoj tvrđavi i 13 profesionalnih projektora na šest lokacija u Podgrađu.
Osim toga više koncerata biće održano u Podgrađu, a ulaz je slobodan za sve.

NAJVEĆI BROJ NJIH SLAVIĆE U SVOJIM DOMOVIMA

Kako stvari stoje, izgleda da je najlepše (a i najjeftinije) provesti 31. decembar – kod kuće. Tako su mnogi odgovorili da će ovo vreme provesti pored televizora ili u krugu porodice i prijatelja.

–  Sa porodicom. Uz lepu klopicu, posle žurka. Polako pravim play listu, a moram da spojim zvučnike i pojačalo – planira Anna S.

Julijana S. kaže da razmišlja da li da je dočeka u dnevnom boravku ili u spavaćoj sobi, Anka Z.G. pominje pidžama bal, a mnogi drugi sugrađani kažu da je krevet njihova ovogodišnja destinacija.


–  Kod kuće, jesti slanine i domaće kobasice i luka crnoga, popiti koje pivo i leći spavati – bira Nebojša G.

Nekolicina njih navela je da će slaviti kod prijatelja, dok se nešto mlađa populacija opredeljuje za dobre stare kućne žurke.

–  Pidžama, čaj, pucketa vatrica i tv do zore – opisuje svoj plan Teodora P.

Da li ljudima fali opuštanja i slobodnog vremena, pa su rešili da ove godine iskoriste svaki trenutak za odmor i opušteno uživanje u krugu najbližih ili su se istrošili, pa nemaju mogućnosti da negde odu, ostaje nam nepoznato. Ipak, reklo bi se da dosta njih nema volju da kupuje novu garderobu i uplaćuje skupe Dočeke po restoranima, već im je lakše i komfornije da ostanu – tu gde jesu.

DNEVNE ŽURKE UZELE PRIMAT NAD NOĆNIM

Totalni hit i ove godine, kao i prethodne kada su lokali radili do 18h, jesu žurke tokom dana. Praktično nema ugostiteljskog objekta, od najmanjih kafića do najvećih klubova, koji ne organizuju dnevni provod tog 31. U najvećem broju slučajeva, upad na žurke se ne naplaćuje, mada ima i onih za koje je potrebna plaćena ulaznica.


Sudeći po tome da su stolovi za dnevne žurke u većini lokala odavno rezervisani, Izgleda da će Novosađani Novu godinu dočekati nešto pre ponoći i to – vrlo rado.

Primera radi, u "Gerila Baru" dnevna žurka počinje u podne i traje do 20 časova, ulaz je besplatan, a muziku bira DJ Pako. Na repertoaru je pop, rok, fank, disko...

U kafeu "Opera" goste će zabavljati grupa Amajlija, od 13 do 19 časova, a ulaznica staje 1.500 dinara.

U "CK13" se od 15 sati organizuje popodnevni novogodišnji žur, dok u restoranu "Piatto" nastupaju tamburaši, od 12 do 20 časova. "Pupin Pub" zagrevanje za Novu počinje u podne, a mesta u klubu "Magacin" i restoranu "Kod Brke" već su dupke puna...

Iako je mnogo toga rezervisano, nema sumnje da ima lokala gde će moći da se upadne i bez najave i dobro provede pred najluđu noć, đuskajući usput uz ulične trubače.


Večernje varijante
, iako se organizuju po svim klubovima, hotelima i barovima, nisu toliko popularne, verovatno zato što su skuplje od dnevnih, a i dosta Novosađana nema kovid propusnice.

A, gde ćete vi za Doček Nove 2022? Pišite nam u komentarima.

Oceni vest:
13
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • marija

  pre 227 dana i 6 sati

  idemo u podgrađe na kkn

  Oceni komentar:
  6
  14
 • mmm

  pre 226 dana i 19 sati

  idiotizam zatoriti most na mesec dana...to nigde nema da se blokira Petrovaradin zbog gluposti

  Oceni komentar:
  8
  12
 • 2023-2029

  pre 226 dana i 18 sati

  Čekaj, mori, dok isti most ne doživi sudbinu neretvanskog mosta.
  Moći ćemo ga prepešačiti, ali vozila niks. Ali, sve po redu...

  Oceni komentar:
  3
  8
 • Veverica

  pre 224 dana i 10 sati

  Kakve veze ima Nova godina sa svim tim kulturama? Nema ni vatrometa u centru grada, ma dajte sve ste prebacili preko!

  Oceni komentar:
  1
  1