"NOVA MESTA": Novosađani učestvuju u odabiru rešenja za uređenje javnih prostora

"NOVA MESTA": Novosađani učestvuju u odabiru rešenja za uređenje javnih prostora

U proteklom periodu naši sugrađani učestvovali su u procesu odabira četiri javna prostora koji će biti uređeni u mesnim zajednicama: Južni Telep, Sremska Kamenica, Kovilj i Detelinara, dok je planirano da do 2021. godine ovo bude realizovano i u ostalim mesnim zajednicama u Novom Sadu.

Fondacija "Novi Sad 2021" raspisala je urbanističko-arhitektonski konkurs za uređenje malih javnih prostora pod nazivom "Nova mesta", putem kojeg je svoje ideje i projekte do 15. septembra slala stručna javnost, odnosno arhitekte i urbanisti. Idejna rešenja nalaze se na sajtu Fondacije "Novi Sad 2021" putem kojeg građani mogu da do 24. septembra daju svoj glas za najbolje rešenje i na taj način izaberu projekat kojem će biti dodeljena novčana nagrada. Pored toga, stručni žiri će uzeti u obzir i glasove publike pri odabiru pobedničkog rešenja.

Projektom "Nova mesta" inicirano je mapiranje i aktiviranje kreativnih i kulturnih potencijala različitih krajeva grada, kao i anketiranje sugrađana. Cilj anketiranja je bio da se građani izjasne po pitanju uređenja kvarta u kom žive, a dugoročni cilj jeste unapređenje kulturnog i društvenog života u mesnim zajednicama Grada Novog Sada kroz uređenje javnih prostora.

Fondacija "Novi Sad 2021" raspisala je urbanističko-arhitektonski konkurs za uređenje malih javnih prostora pod nazivom "Nova mesta", pozivajući tako stručnu javnost da svoje predloge predstavi kroz projekte. Konkurs je raspisan 15. avgusta, a završen sa 15. septembrom. Radovi su prikazani su na stranici Fondacije "Novi Sad 2021" pod projektom "Nova Mesta", a ovom prilikom pozivaju se građani da putem stranice Fondacije glasaju za jedno rešenje po svom izboru. Projektu koji osvoji najviše glasova publike, dodeliće se novčana nagrada, a stručni žiri uzeće u obzir i glasove građana pri donošenju odluke o pobedničkom rešenju.
Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan