"NOVA MESTA": Novosađani učestvuju u odabiru rešenja za uređenje javnih prostora

"NOVA MESTA": Novosađani učestvuju u odabiru rešenja za uređenje javnih prostora

U proteklom periodu naši sugrađani učestvovali su u procesu odabira četiri javna prostora koji će biti uređeni u mesnim zajednicama: Južni Telep, Sremska Kamenica, Kovilj i Detelinara, dok je planirano da do 2021. godine ovo bude realizovano i u ostalim mesnim zajednicama u Novom Sadu.

Fondacija "Novi Sad 2021" raspisala je urbanističko-arhitektonski konkurs za uređenje malih javnih prostora pod nazivom "Nova mesta", putem kojeg je svoje ideje i projekte do 15. septembra slala stručna javnost, odnosno arhitekte i urbanisti. Idejna rešenja nalaze se na sajtu Fondacije "Novi Sad 2021" putem kojeg građani mogu da do 24. septembra daju svoj glas za najbolje rešenje i na taj način izaberu projekat kojem će biti dodeljena novčana nagrada. Pored toga, stručni žiri će uzeti u obzir i glasove publike pri odabiru pobedničkog rešenja.

Projektom "Nova mesta" inicirano je mapiranje i aktiviranje kreativnih i kulturnih potencijala različitih krajeva grada, kao i anketiranje sugrađana. Cilj anketiranja je bio da se građani izjasne po pitanju uređenja kvarta u kom žive, a dugoročni cilj jeste unapređenje kulturnog i društvenog života u mesnim zajednicama Grada Novog Sada kroz uređenje javnih prostora.

Fondacija "Novi Sad 2021" raspisala je urbanističko-arhitektonski konkurs za uređenje malih javnih prostora pod nazivom "Nova mesta", pozivajući tako stručnu javnost da svoje predloge predstavi kroz projekte. Konkurs je raspisan 15. avgusta, a završen sa 15. septembrom. Radovi su prikazani su na stranici Fondacije "Novi Sad 2021" pod projektom "Nova Mesta", a ovom prilikom pozivaju se građani da putem stranice Fondacije glasaju za jedno rešenje po svom izboru. Projektu koji osvoji najviše glasova publike, dodeliće se novčana nagrada, a stručni žiri uzeće u obzir i glasove građana pri donošenju odluke o pobedničkom rešenju.
Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Vreme u Novom Sadu novosađani novosadsko porodilište jkp novosadska toplana policija Isključenje struje sahrane novi sad bez struje jkp lisje isključenja struje RHMZ raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad MUP Republički hidrometeorološki zavod mup novi sad vremenska prognoza novi sad isključenje vode matičar novi sad bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija bez vode horoskop novosadska policija raspored sahrana i ispraćaja horoskopski znaci JKP Vodovod i kanalizacija dnevni horoskop novorođenčad