Nova NS bajk stanica automatizovana i radi 0-24: Sistem koristi skoro 4.000 Novosađana

Nova NS bajk stanica automatizovana i radi 0-24: Sistem koristi skoro 4.000 Novosađana

Nova stanica  „NS bajk“ sistema, na uglu Ulice Marka Miljanova i Beogradskog keja, otvorena je danas. Stanicu je otvorio direktor JKP  „Parking servis“ Stevan Lugonja.

- Ova biciklistička sezona u Novom Sadu, pokazala je, a to potvrđuju naši podaci, da je  „NS bajk“ sistem veoma prihvaćen od strane naših sugrađana i da je postao deo svakodnevnog života i moglo bi se reći potreba, svih onih koji se na ovaj način prevoze u gradu. Ove sezone smo zabeležili 25.000 iznajmljivanja što je izuzetno veliki broj. Oko 700 novih korisnika je kupilo korisničke kartice u ovoj godini, pa je sada broj onih koji su vlasnici korisničkih kartica, a koje im važe neograničeno, porastao na 3.900. I ove godine bicikle  „NS bajk“ sistema koristili su i oni koji posećuju naš grad, pa je sve to potvrda da je ovakav način prevoza u gradu, već uveliko postao turistička ponuda i zanimljivost našeg grada, rekao je Lugonja.

Pored postojećih 10 stanica koje se nalaze u svim delovima grada od Novog naselja do Petrovaradina, od Limana do železničke stanice, od danas će i u ovom delu grada, građanima Novog Sada na raspolaganju biti nova biciklistička stanica, moderna, pod video nadzorom, automatozovana, što znači da se može koristiti 24 sata.

 

 

Lugonja se zahvalio svima koji koriste bicikle  „NS bajk“ sistema, na odgovornom odnosu prema njima i na kulturi korišćenja. Kako je rekao, ni ove sezone, ako se zanemare sitni kvarovi i oštećenja, nije bilo većih problema.

Planirano je da sledeće godine, negde na početku sezone, bude izgrađena još jedna stanica NS Bajk sistema.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan