NOVA PETICIJA: Novosađani žele da spreče rušenje "Partizana 2"

NOVA PETICIJA: Novosađani žele da spreče rušenje "Partizana 2"

Planom generalne regulacije prostora oko Futoškog parka u Novom Sadu, zgrada "Partizana" u ulici Uroša Predića nije predviđena za urbanističku zaštitu.

U ovom objektu se od 1951. godine pa sve do danas deca, omladina i odrasli bave sportom.

Prema novom planu novosadskih urbanista, na ovoj lokaciji sada se omogućava izgradnja novog objekta spratnosti P+2.

Tim povodom, "Društvo sport za sve Partizan 2", vežbači i roditelji dece koja treniraju razne sportove u ovom objektu traže da se iz plana izbaci mogućnost rušenja postojeće zgrade i izgradnja nove.

– Uvidom u Predlog Plana, gde se predlaže zadržavanje postojeće namene sportsko-rekreativnog kompleksa, se u potpunosti slažemo, posebno iz razloga što ovakvi objekti nedostaju u našem gradu i mislimo da bi ih trebalo biti više – saglasni su treneri "Partizana 2".

Upravnik Društva Borislav Bogovac pojašnjava tekst peticije:

– Naš prigovor na Plan bi se sastojao u tome, da smatramo da je planirana spratnost P+2, previsoka, obzirom da sadašnji objekat ima spratnost VP (visoko prizemlje). U skladu sa sadašnjim kapacitetima i potrebama za proširenje sportskih prostorija, optimalna spratnost bi bila P+1+(eventualno Pk), kao što je i većina objekata u okruženju. Takođe smatramo, da bi sa mogućnošću izgradnje novog objekta, došlo do rušenja ovog starog objekta, koji u sebi nosi veliku istorijsku, arhitektonsku i društvenu vrednost.

Iz "Partizana 2" navode da bi sadašnji objekat u delu prizemlja trebalo sanirati/rekonstruisati, zadržati njegov postojeći horizontalni gabarit i arhitektonski izraz, ali uz potpunu zamenu svih instalacija, podova, renoviranje svlačionica. Takođe, uz dogradnju jedne etaže, omogućilo bi se formiranje novih sala za vežbanje sa svim potrebnim pratećim prostorijama, kažu u Društvu. 


Peticiju mogu potpisati svi građani klikom na OVAJ LINK.

Javni uvid u urbanistički plan grada traje do petka, 27. novembra, a javna rasprava je zakazana za 10. decembar.

Oceni vest:
10
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan