Nova pravila zapošljavanja u javnom sektoru

Nova pravila zapošljavanja u javnom sektoru

Javne institucije neće moći da primaju radnike ukoliko kadrovskim planom to nije predviđeno i ako za njih nije obezbeđen novac iz budžeta, saznaje Blic.

Iako se ukida zabrana zapošljavanja, prijem novih radnika u državne institucije tako će biti po kontrolom, prenosi B92.

To je suština novog sistema kontrole zapošljavanja u javnim službama i lokalnim samoupravama o kome su razgovarali predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Međunarodnog monetarnog fonda, a koji bi mogao da se primenjuje nakon prestanka važenja Zakona o maksimalnom broju zaposlenih.

Drugim rečima, ako je jedna institucija definisala da joj treba 10 radnika, jedanaestog neće moći da zaposli.

Izvor Blica blizak MMF-u tvrdi da će pojedinosti novog sistema kontrole zapošljavanja biti konkretizovane do jeseni, te će sve javne ustanove do tada morati da utvrde svoje kadrovske potrebe za narednu godinu, a resorno ministarstvo će dati konačnu ocenu da li su one realne.

MMF je, naime, procenio da je sistem kontrole zapošljavanja i dalje neophodan da se ne bi narušili efekti fiskalne konsolidacije.

Oceni vest:
2
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine novosadsko porodilište javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija jkp lisje novorođenčad sahrane centralno groblje u Futogu JKP Vodovod i kanalizacija Novo groblje u Petrovaradinu almaško groblje klinički centar vojvodine elektrovojvodina betanija novosađani gradsko groblje Vreme u Novom Sadu RHMZ servisne informacije novi sad isključenje vode Isključenje struje raspored sahrana novi sad vrućine u novom sadu KCV isključenja struje klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije vremenska prognoza Republički hidrometeorološki zavod bez vode bebe