Nova priključenja na vodovodnu mrežu

Nova priključenja na vodovodnu mrežu

Komunalci na Adicama, u Veterniku, Futogu, Klisi i Ledincima rekonstruišu i šire kapacitet vodovoda.

Prema najavama iz JKP "Vodovod i kanalizacija", Novosađani ni ovog leta, čak ni u najvrelijim danima, ne bi trebalo da imaju problema sa vodosnabdevanjem.

U sistem se svake sekunde distribuira 1.500 litara vode, a na dnevnom nivou Novi Sad i prigradska naselja troše između 100 i 105 miliona litara vode.

- U vreme letnje sezone potrošnja se uveća za 10 do 15 odsto. Između 19.00 i 23.00 časa dolazi do naglog skoka potrošnje i udara na sistem, pa to za posledicu ima smanjen pritisak u rubnim delovima sistema - kažu iz "Vodovoda" za Večerenje novosti.

Takođe, navode kako i pored visokih temperatura nisu prekidali sa rekonstrukcijom i proširenjem vodovodne mreže.

- Nedavno je završena druga faza izgradnje vodovodne mreže na Adicama i time dodatno stabilizovano vodosnabdevanje i Veternika i Futoga - kažu u "Vodovodu".

Rekonstruišu se čvorišta i ventili na primarnoj i sekundarnoj mreži na teritoriji Kaća i Kovilja, a ovo preduzeće angažovano je i na izgradnji kanalizacionih kućnih priključaka na Klisi.

- U drugoj polovini jula počinje izgradnja vodovodne mreže u Ledincima u Fruškogorskoj ulici, a nastavlja se druga faza radova na Čardaku. Do kraja jula, takođe, počinju i radovi na mreži u Stepanovićevu - naglašavaju u "Vodovodu".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

štrand raspored sahrana novi sad almaško groblje jkp lisje hrana havarija na vodovodu servisne informacije sahrane opens 2019 gradsko groblje bez struje novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja novosadsko porodilište sahrane novi sad bebe bez vode servisne informacije novi sad OK Vojvodina Elektrodistribucija Novi Sad isključenja struje opens distrikt betanija groblje radosne vesti JKP Vodovod i kanalizacija Spens lisje vremenska prognoza elektrovojvodina