Nova šansa prekvalifikacije u IT sektor, ovaj put za zaposlene

Nova šansa prekvalifikacije u IT sektor, ovaj put za zaposlene

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), raspisala je novi krug programa Prekvalifikacija za informacione tehnologije (IT) za kandidate koji su zaposleni, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.

Za razliku od sličnog programa koji je ove godine organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje i koji je bio namenjen nezaposlenim kandidatima, ovaj krug prekvalifikacija odnosi se samo na zaposlene i to one kandidate koji nisu na IT pozicijama ili nisu završili neki od IT smerova na fakultetima.

To je nastavak uspešnog programa u okviru koga je do sada obučeno 800 polaznika, sve sa ciljem da kao budući junior programeri lakše pronadju posao u IT sektoru. Program je pokrenut na predlog Ministarskog saveta za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo, kojim predsedava predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

“Do sada su okončana dva kruga prekvalifikacija za ukupno 800 polaznika, a treći krug i to za nezaposlene koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje je u toku. U novom krugu prekvalifikacija za zaposlene želimo da, pored učenja standardnih programskih jezika, omogućimo da budući polaznici nakon završetka programa dobiju odredjeno znanje i šansu za unapredjenje svoje karijere”, rekao je direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

Predavanja će biti prilagodjena zaposlenima i održavaće se vikendom i radnim danima posle 17 časova. Program će trajati devet meseci uz obaveznu praksu u IT kompanijama.

Kako je najavio Jovanovć, testiranje prijavljenih kandidata biće početkom decembra, a test će meriti sposobnost kandidata da se brzo prilagodjava i uči.

U prvom krugu kandidati će raditi jedan online test i oko 1.500 najboljih kandidata sa tog testiranja će proći u drugi krug. Drugi krug testiranja će početi krajem decembra, a sprovodiće ga izvodjači obuka. Početak obuka za izabranih 500 polaznika očekuje se u drugoj polovini januara.

Rok za prijavu kandidata na program je 20. novembar, a prijave se mogu podneti elektronski OVDE.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Svetlana

  pre 2051 dan i 7 sati

  I za nezaposlene su predavanja bila u 18, i subotom. Zašto predavači ne osmisle jedan deo predavanja onlajn, da kandidati mogu samostalno odrediti vreme kada će slušati predavanja? Naravno vreme da se savlada određeno gradivo neka bude ograničeno...

  Oceni komentar:
  0
  2