Nova urednica RTV:  Niko neće ostati bez posla, od jeseni niži honorari

Nova urednica RTV: Niko neće ostati bez posla, od jeseni niži honorari

Nada Kalkan, nova urednica RT Vojvodine, tvrdi da svi zaposleni ostaju i dalje u radnom odnosu, ali da će im plate biti smanjene.

- To su samo korekcije. Sada su na uredničkim mestima zaposleni dobri novinari, koji ranije nisu radili, a to zaslužuju - navodi za "Blic" Nada Kalkan, koja je imenovana za v. d. glavnog urednika Prvog programa RTV.

Ona dodaje da do jeseni neće biti promene emisija, ali i da ne zna šta će biti posle toga.

- Neki ljudi moraće da računaju na manje honorare od jeseni, a skupih nezavisnih produkcija neće biti, kaže nova urednica.

S druge strane, juče je oko 110 zaposlenih potpislao novo pismo podrške smenjenim urednicima RTV.

- Zahtevamo da se smenjeni urednici, novinari i prezenteri hitno vrate na radna mesta jer rukovodstvo koje se nalazi u v. d. statusu, dakle koje nije izabrano na konkursu i predstavlja samo prelazno rešenje, nije imalo pravo na poteze koje je povuklo, kažu oni.

Povodom promena na RTV-u juče se oglasio i premijer Srbije Aleksandar Vučić. On je rekao da je ta televizija korišćena za propagandu DS, te da je "hajka krenula kada su zaposleni hteli da naprave nešto profesionalno".

- Prvi put stvari se tamo dešavaju u skladu sa zakonom - naveo je Vučić i dodao da njega mnogo više interesuje racionalizacija zaposlenih u RTV i RTS.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan