Nova urednica RTV:  Niko neće ostati bez posla, od jeseni niži honorari

Nova urednica RTV: Niko neće ostati bez posla, od jeseni niži honorari

Nada Kalkan, nova urednica RT Vojvodine, tvrdi da svi zaposleni ostaju i dalje u radnom odnosu, ali da će im plate biti smanjene.

- To su samo korekcije. Sada su na uredničkim mestima zaposleni dobri novinari, koji ranije nisu radili, a to zaslužuju - navodi za "Blic" Nada Kalkan, koja je imenovana za v. d. glavnog urednika Prvog programa RTV.

Ona dodaje da do jeseni neće biti promene emisija, ali i da ne zna šta će biti posle toga.

- Neki ljudi moraće da računaju na manje honorare od jeseni, a skupih nezavisnih produkcija neće biti, kaže nova urednica.

S druge strane, juče je oko 110 zaposlenih potpislao novo pismo podrške smenjenim urednicima RTV.

- Zahtevamo da se smenjeni urednici, novinari i prezenteri hitno vrate na radna mesta jer rukovodstvo koje se nalazi u v. d. statusu, dakle koje nije izabrano na konkursu i predstavlja samo prelazno rešenje, nije imalo pravo na poteze koje je povuklo, kažu oni.

Povodom promena na RTV-u juče se oglasio i premijer Srbije Aleksandar Vučić. On je rekao da je ta televizija korišćena za propagandu DS, te da je "hajka krenula kada su zaposleni hteli da naprave nešto profesionalno".

- Prvi put stvari se tamo dešavaju u skladu sa zakonom - naveo je Vučić i dodao da njega mnogo više interesuje racionalizacija zaposlenih u RTV i RTS.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo zodijak raspored sahrana novi sad bez vode dnevni horoskop sremska kamenica Spens horoskop jkp lisje isključenje vode sahrane novi sad Novosadska racija raspored sahrana i ispraćaja gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević isključenja struje isključenja servisne informacije saveti astrologija uhapšen diler bebe izmena trase autobusa obeležavanje novosadske racije novorođenčad betanija zdravlje servisne informacije novi sad elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija