Nova vozila i ultrazvučni aparati za Dom zdravlja ''Novi Sad" (FOTO)

Nova vozila i ultrazvučni aparati za Dom zdravlja ''Novi Sad" (FOTO)

Vredne donacije za efikasniji i bezbedniji rad gradske zdravstvene ustanove.

Dom zdravlja ''Novi Sad'' bogatiji je za dva nova ultrazvučna aparata u objektu ''Liman IV'', ali i za pet automobila za Službu kućnog lečenja, javljeno je danas iz pres službe Grada.

Putem programa investicionih aktivnosti i tekućeg održavanja za 2017. godinu jedan ultrazvučni aparat, vrednosti blizu šest miliona dinara, obezbedio je Grad Novi Sad i smešten je na odeljenje RTG dijagnostike, a drugi, koji se koristi i za pregled glave prevremeno rođene dece, donacija je kompanije ''Gas invest'' doo iz Beograda u iznosu od oko četiri miliona dinara.

- Važno je da su lekari zadovoljni opremom najnovije kategorije koja je bila preko potrebna pedijatrijskom odeljenju. Vrednost vozila koje smo nabavili je sedam i po miliona dinara, a plan je da nabavimo i uređaj za mamografiju, ali i za proveru gustine kostiju, jer su nam na to skrenuli pažnju iz Doma zdravlja ''Novi Sad''. Radimo na pripremi projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju objekta ''Liman IV'', koja nije rađena od njegove izgradnje, a vrednost te investicije je oko četiri miliona evra. Takođe, pripremamo i dokumentaciju za radove na zgradi na Novom naselju, a sve uz podršku Кancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije – naglasio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.Direktor JP ''Srbijagas'' Dušan Bajatović rekao je da je Dom zdravlja ''Novi Sad'' dobio pozitivnu ocenu i od stručne javnosti i od korisnika usluga.

- Zadovoljan sam što sam mogao da pomognem, a rekao sam da do sličnog iznosa, u prvom kvartalu iduće godine, možemo obezbediti još jednu donaciju, i videću da i pojedina preduzeća koja sarađuju sa ''Srbijagasom'', možda i sam ''Srbijagas'' budu donatori za još deo opreme koji se nalazi na spisku potreba Doma zdravlja ''Novi Sad'' – istakao je Bajatović.

Direktor Doma zdravlja ''Novi Sad'' prim. dr Veselin Bojat rekao je da je zahvaljujući Gradskoj upravi, i u ovom slučaju Dušanu Bajatoviću, zamenjen gotovo 16 godina star ultrazvuk kojim su rađeni pregledi kukova kod beba.

Služba kućnog lečenja moći će da koristi pet novih automobila – od kojih su četiri automobila marke ''Ford fiesta'', a jedan je ''Ford fokus'' – i, kako su rekli u Domu zdravlja ''Novi Sad',' to će doprineti njenom efikasnijem i bezbednijem radu. 

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bebe isključenje vode bez vode horoskopski znaci novosađani Republički hidrometeorološki zavod sahrane novi sad Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije novi sad servisne informacije sremski karlovci betanija Vreme u Novom Sadu elektrovojvodina jkp lisje mup novi sad JKP Vodovod i kanalizacija horoskop dnevni horoskop klinika za ginekologiju i akušerstvo novorođenčad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Isključenje struje RHMZ novosadska policija crna hronika raspored sahrana novi sad isključenja struje