Nova zgrada RTV do 2019. godine

Nova zgrada RTV do 2019. godine

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je radove na rušenju stare zgrade Radio-televizije Vojvodine i istakao da je reč o jednom od najvažnijih projekata u Srbiji, te dodao da očekuje da za dve do dve i po godine bude završena izgradnja nove zgrade RTV-a, koja će se prostirati na 17.000 kvadrata.

Igor Mirović je rekao da je posle 18 godina, od dana kada je srušen objekat RTV-a, započet velik posao, pre svega, kako je naveo, zahvaljujući zajedničkim zalaganjem Vlade Srbije, ministarstva kulture, Pokrajinske vlade, pokrajinskog sekretarijata za kulturu i Uprave Radio televizije Vojvodine, prenosi "RTS".

- Krenuli smo sa raščišćavanjem terena i uklanjanjem starog objekta, za prvu fazu je sve pripremljeno i sada očekujemo ponude da u narednih nekoliko nedelja dođemo do ugovora za prvu fazu. Time bi odmah po završetku rušenja ušli u realizaciju prve faze,a onda krajem 2018. godine i u realizaciju poslednje faze, izgradnje samog objekta – rekao je Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlade je istakao da je sve pripremljeno za kratko vreme, projektna dokumentacija, ishodovana su neophodna odobrenja i započeta je faza otklanjanja srušenog objekta, te da su sredstva za prvu fazu obezbeđena, a da se vode razgovori za drugu fazu koja se odnosi na izgradnju nove zgrade.

Navodi da je reč o važnom projektu, jer će, njegovom realizacijom, više od 1000 zaposlenih iz radija i televizije imati, kako je ocenio, možda najbolje uslove kada je reč o smeštaju i tehničkim kapacitetima u jugoistočnoj Evropi, prenosi "RTS".

- Niko u tom delu neće imati ovako modernu, veliku i opremljenu zgradu kao RTV. Važno je da Vojvodina u svemu prednjači, prednjačiće i u delu javnog informisanja, ali i u drugim oblastima, kako godine budu odmicale Vojvodina će se vraćati na ono mesto, mesto uzora svima drugima – kazao je Mirović.

On je dodao da ne postoje nikakve prepreke da u narednih dve do dve i po godine novi objekat bude gotov.

Ostatak vesti možete pročitati ovde.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad izmena režima saobraćaja 27. novosadski maraton KCV bebe jkp lisje bez struje šoping centar promenada Aleksandar Vučić Isključenje struje novosadska policija isključenja struje Spens novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad isključenje vode elektrovojvodina sahrane novi sad novosađani servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp novosadska toplana humanitarna akcija betanija bez vode JKP Vodovod i kanalizacija klinički centar vojvodine raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije