Nova zgrada RTV do 2019. godine

Nova zgrada RTV do 2019. godine

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je radove na rušenju stare zgrade Radio-televizije Vojvodine i istakao da je reč o jednom od najvažnijih projekata u Srbiji, te dodao da očekuje da za dve do dve i po godine bude završena izgradnja nove zgrade RTV-a, koja će se prostirati na 17.000 kvadrata.

Igor Mirović je rekao da je posle 18 godina, od dana kada je srušen objekat RTV-a, započet velik posao, pre svega, kako je naveo, zahvaljujući zajedničkim zalaganjem Vlade Srbije, ministarstva kulture, Pokrajinske vlade, pokrajinskog sekretarijata za kulturu i Uprave Radio televizije Vojvodine, prenosi "RTS".

- Krenuli smo sa raščišćavanjem terena i uklanjanjem starog objekta, za prvu fazu je sve pripremljeno i sada očekujemo ponude da u narednih nekoliko nedelja dođemo do ugovora za prvu fazu. Time bi odmah po završetku rušenja ušli u realizaciju prve faze,a onda krajem 2018. godine i u realizaciju poslednje faze, izgradnje samog objekta – rekao je Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlade je istakao da je sve pripremljeno za kratko vreme, projektna dokumentacija, ishodovana su neophodna odobrenja i započeta je faza otklanjanja srušenog objekta, te da su sredstva za prvu fazu obezbeđena, a da se vode razgovori za drugu fazu koja se odnosi na izgradnju nove zgrade.

Navodi da je reč o važnom projektu, jer će, njegovom realizacijom, više od 1000 zaposlenih iz radija i televizije imati, kako je ocenio, možda najbolje uslove kada je reč o smeštaju i tehničkim kapacitetima u jugoistočnoj Evropi, prenosi "RTS".

- Niko u tom delu neće imati ovako modernu, veliku i opremljenu zgradu kao RTV. Važno je da Vojvodina u svemu prednjači, prednjačiće i u delu javnog informisanja, ali i u drugim oblastima, kako godine budu odmicale Vojvodina će se vraćati na ono mesto, mesto uzora svima drugima – kazao je Mirović.

On je dodao da ne postoje nikakve prepreke da u narednih dve do dve i po godine novi objekat bude gotov.

Ostatak vesti možete pročitati ovde.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan