Nova zgrada RTV gotova u drugoj polovini iduće godine

Nova zgrada RTV gotova u drugoj polovini iduće godine

Napreduju radovi na izgradnji nove zgrade Radio-televizije Vojvodine.

Kako javljaju iz Gradske kuće, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor RTV ''Vojvodina'' Miodrag Кoprivica obišli su radove na izgradnji nove zgrade RTV ''Vojvodina''. Кako je tom prilikom rečeno očekuje se da u drugoj polovini sledeće godine taj objekat bude u potpunosti završen.

- Sve smo bliži danu povrtaka RTV ''Vojvodina'' na staru adresu. Najavljene aktivnosti realizuju se planiranom dinamikom. Republička i Pokrajinska vlada nastavljaju da ulažu u izgradnju samog objekta, a Grad Novi Sad već ove godine priprema projektno-tehničku dokumentaciju i prve novčane iznose za parterno uređenje ovog lokaliteta, što podrazumeva izgradnju parkinga, saobraćajnica, javne rasvete i ostalih potrebnih sadržaja. Ponosni smo, i više nego zadovoljni realizacijom ovog zajedničkog poduhvata svih nivoa vlasti – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević, a prenosi njegov kabinet.


Prema rečima predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića radovi napreduju i brže nego što je predviđeno za aktuelnu fazu.

- Zajednički smo pripremili ovu investiciju i trudili se da, na zgarištu zgrade koja je pogođena 1999. godine u bombardovanju, postavimo dobre temelje za novi objekat. Verujem da ćemo ugovor za drugu fazu radova imati tokom leta ili rane jeseni. U drugoj polovini sledeće godine imaćemo potpuno novi objekat, sa dodatnom savremenom opremom, i RTV ''Vojvodina'' će sa ove lokacije pustiti signal. To će značiti ne samo zaposlenima, već pre svega gledaocima, ali i čitavoj zemlji. Pokazali smo da možemo da obnovimo ono što je porušeno, i da brinemo o medijskom javnom servisu gde se emituje program na 12 jezika, a to su vrednosti za koje se zalaže civilizovan svet – rekao je Mirović.


Direktor RTV ''Vojvodina'' Miodrag Кoprivica istakao je da je država Srbija prepoznala potrebu građana Vojvodine da se javni medijski servis obnovi izgradnjom modernog poslovnog i studijskog prostora.

- Veoma smo zahvalni Gradu, Pokrajini i Republici za sve napore koje kontinuirano ulažu u ovaj projekat, a 36 miliona evra država u različitim oblicima obezbeđuje da se on završi.To treba da imaju u vidu svi koji procenjuju medijsku scenu Srbije, jer obezbediti toliko novca za jednu medijsku kuću je vrlo teško i u Evropi, a posebno u Srbiji. Svi subjekti uključeni u u realizaciju investicije su dobro koordinisani, a izvođač je brz i efikasan – izjavio je Кoprivica.

Кako je najavio, interdisciplinarna komisija stručnjaka iz Novog Sada i Beograda za oko mesec dana će izneti predlog za opremanje novog objekta najsavremenijom opremom. On je dodao da će biti upotrebljeno dvadeset posto stare opreme, a nova će biti nabavljana paralelno sa završetkom izgradnje objekta, kaže se na kraju saopštenja iz Kabineta gradonačelnika.


Kako će izgledati nova zgrada RTV na Mišeluku pogledajte OVDE.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan