Novac za rudarsku mehanizaciju Elektroprivrede Srbije preusmeran na vaučere za odmor

Novac za rudarsku mehanizaciju Elektroprivrede Srbije preusmeran na vaučere za odmor

Od utorka, 30. maja, počinje prijava za novi ciklus dodele vaučera za odmor u Srbiji. Dodeljuje se novih 100.000 vaučera vrednih po 5.000 dinara, a pola milijarde dinara (4,3 miliona evra) potrebnih za ovu akciju Vlada Srbija je obezbedila iz tekuće budžetske rezerve, iz razdela koji je bio namenjen subvencionisanju Elektroprivrede Srbije (EPS).

Prethodno je pola milijarde dinara u budžetu Ministarstva rudarstva bilo namenjeno za "nabavku osnovne rudarske mehanizacije za površinske kopove JP EPS", odnosno za subvecnije javnim nefinansijskim preduzećima.

Podsetimo, u aprilu je EPS promenio pravnu formu. Tada je EPS prestao da bude javno preduzeće, a postao akcionarsko društvo u kome su sve akcije u vlasništvu države.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, a korisnici vaučera mogu biti i lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju.

Oni koji su u 2023. godini već ostvarili pravo na vaučer, ne mogu da podnose prijave za nove vaučere, navodi Ministarstvo turzima.

Potencijalni korisnici su u obavezi da na šalterima Pošte Srbije podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana, odnosno period od dana podnošenja prijave Pošti do prvog dana korišćenja rezervisanog aranžmana ne može da bude kraći od 30 dana.

Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2023. godine.

Izvor: Nova ekonomija

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ja

  pre 193 dana i 21 sat

  Strasno, bolje da ste taj novac preusmerili za rudnike (tacnije, da ste ulozili u rudnike -jame, oslodobili za bolje uslove rada rudara,) i pomogli porodicama poginulih rudara, prosle godine su izginuli da li je iko obisao.te porodice. Zorana se nafatirala, bole je d.p. i pobegla. Povecajte plate rudarima i njih posaljite u banje na rehabilitaciju, od njih zavisi grejanje. Kad vidim ko sve uzima vaucere, smuci mi se.

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Nove izbore

  pre 193 dana i 13 sati

  Čuj, Ja... valjda si do sada uvideo da se u Vučićevoj Srbiji ne radi ništa u korist naroda, niti normalno. Izuzev ako nije ALAT manipulacije novog svetskog poretka, kao što je deoba "helikopter novca" i vaučera. Instrumenti sprečavanja i uticaja i revolucija i žestoka manipualcija narodom.
  Kada SNS i Vučić jednom odu, saznaće se mnogo toga više od izgradnje puta Miloš Veliki za 10.5 miliona evra po kilometru - umesto 1,4 kako to gradi normačana svet.
  Pogledaj onu opštu sramotu od Skupštine...

  Oceni komentar:
  0
  3