Novaković: Gradonačelnik NS u kriminalnom dosluhu s Galensom; Vučević: Sve rečeno je laž

Novaković: Gradonačelnik NS u kriminalnom dosluhu s Galensom; Vučević: Sve rečeno je laž

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković optužio je danas gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića iz Srpske napredne stranke za "kriminalni dosluh" sa kompanijom Galens prilikom izgradnje Pupinove palate u centru Novog Sada.

Novaković je na konferenciji za novinare ispred ove zgrade izjavio da je ona trebalo da ima ukupno 18.000 kvadratnih metara, ali je nakon izmena plana ona "izašla" na 31.000 kvadrata.

Dakle, razlika je 13.000 kvadrata. Ako pođemo od pretpostavke da je cena kvadrata oko 2.000 evra, dolazimo do proste računice da je Miloš Vučević u kriminalnom dosluhu sa Galensom omogućio da zarade dodatnih 26 miliona evra. Reč je o klasičnoj trgovini uticajem i ja pozivam tužilaštvo i policiju da reaguju – naveo je Novaković, a prenosi Novi magazin.

On je ocenio da je gradnja Pupinove palate "reprezentativni primer urbanističko-investicionog kriminala".

Detaljnije o izjavama Borislava Novakovića saznajte OVDE.


Nešto kasnije, oglasio se i gradonačenik Novog Sada, Miloš Vućević.

Danas smo čuli niz kleveta i sve što su pričali dokazano je da je laž. Sve ono što je Borislav Novaković pričao da se njemu radi, direktno radi on. Vrši pritisak na pravosuđe, ako ga sud osudi biće kažnjen zbog toga – izjavio je gradonačelnik  Vučević, a prenosi "Dnevnik".

On je rekao i da "Novaković maše dokumentima koji su apsolutno svima dostupni".

Molim sva nadležna tužilaštva, da vidimo da li se to desilo, ili ne. Кakva građevinska mafija, kakvo pogodavanje investitorima? Кontinental u Novom Sadu biće proglašen za najbolji Кontinental ofis u celom svetu. Dvadeset mladih ljudi se iz sveta vratilo da tu radi. Кakvo pogodovanje? Pričaju svakog dana gluposti, te 'Promenada' će propasti, te nećemo ozeleniti Bulevar Evrope. Кažemo, hajde da vidimo za Bulevar Bate Brkića da se ispravi, oni kažu da pogodujemo investitorima – dodaje Vučević.

Gradonačelnik kaže da je Novakovićev motiv to što u drugoj polovini decembra ima pretres pred specijalnim sudom "i ako on sutra bude osuđen, prikazaće sebe kao žrtvu". 

– Vrši pritisak na sud. Njegovi motivi vezani su za njegov krivični postupak – ocenio je gradonačelnik Novog Sada. 

Šta je još Vučević izjavio u odgovoru Borislavu Novakoviću, pročitajte OVDE.

Izvori: novimagazin.rsdnevnik.rs

Oceni vest:
7
9

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Slobodan gradjanin

  pre 1599 dana i 3 sata

  Vucevica je mafijaš iz redova SNS.
  Tvrdi da je preporodio Novi Sad a ja tvrdim da pljacka gradjane .
  Uvođenje odzacarina je punjenje privatnih džepova a od kad je uvedena STAN tj. Njihovi dimicari niti jednom nisu bili u obilasku i kontroli odzaka. Nisu ni sklopili ugovor o pružanju usluga sa gradjanima a naplaćuju odzacarinu.
  Za vreme Vucevica doneta odluka da investitor netreba da obezbedi parking mesta za zgradu. To je direktna pomoć građevinskoj mafiji Novog Sada i pripremanje terena za novu pljacku izgradnju javnih garaza.
  Oformio komunalnu policiju koja sem otimanja na pijaci ništa neradi. Gde se prodaju oteti proizvodi. Kad ih zoveš zbog parkiranja na trotoaru ne dolaze jer nemaju vozilo.
  Saobraćaj je u gradu haos. Vozači voze jednosmernom ulicama u kontra smeru i nikom nista.
  Planeri grada ( koji su do juče napali ovce i kože pod rucnom ) zatvaraju ulice tj daju odobrenje gradjevinsko mafiji pa stanovnici moraju da prave prekršaje da bi kolima došli kuci. Ko je još video da se zatvara požari put? Ko je još video da na požarom putu ( koji je jednosmernom ulica mogu da se parkiraju vozila.
  DA NEDUŽNIM SVE SU TO POKAZATELJI MAFIJAŠKIH POSLOVA GRADONACELNIKA
  To vam je Vuciceva bolja srbija.

  Oceni komentar:
  4
  36
 • Nina

  pre 1598 dana i 19 sati

  A Milovančev, a Komora, a izjava da će u Limanskom parku biti ugostiteljski objeka, jer "neće valda diskoteke..." I sve to reče prolazeći pored diskoteka i noćnih klubova na koje smo se i kabinetu žalili, jer nadležni ne reaguju. Gradska skupština donosi odluke koje ni sami ne sprovode. Odluka o akustičkim zonama je samo jedna od mnogih.

  Oceni komentar:
  0
  10
 • Zorana

  pre 1598 dana i 19 sati

  Vucevicu. Nismo mi vesla sisali, svi u NS znamo s kim si povezan. Ceo grad to prica.

  Oceni komentar:
  0
  14
 • Guru

  pre 1598 dana i 16 sati

  Dižem ovu čašu za poštenog Novakovića u još poštenijeg Vučevića...hik...

  Oceni komentar:
  0
  13
 • Perica

  pre 1598 dana i 13 sati

  Ko o čemu,kurva o poštenju. Pa ima li većeg kriminalca u Novim Sadu od tebe Novakoviću.

  Oceni komentar:
  10
  0