NOVAKOVIĆ: Hapse se "sitne ribe" a čuva vrh organizovanog kriminala, MUP: Novi Sad je bezbedan grad

NOVAKOVIĆ: Hapse se "sitne ribe" a čuva vrh organizovanog kriminala, MUP: Novi Sad je bezbedan grad

Bivši gradonačenik Novog Sada i predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković uputio je otvoreno pismo ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu.

Novaković se na početku pita "Ko štiti Snajpera?" a zatim obrazlaže svoju zabrinutost ministru Vulinu.

Obraćam vam se povodom događaja, koji su na otvoren i nedvosmislen način ogolili činjenicu da Novi Sad nije više bezbedan grad. Naprotiv, postao je kriminalni Eldorado i utočište za organizovani kriminal. Ovih dana čudan i neočekivan epilog su dobila dva slučaja kriminalnog i nasilničkog ponašanja – piše bivši gradonačelnik Novog Sada i dodaje:

Prvi je slučaj reketiranja i maltretiranja prvotimca FK Vojvodina Mladena Devetka, a drugi premlaćivanje mladića (N.Ć.) u prostorijama FK Vojvodine, koje koriste "navijači".

On zaključuje da je "potpuno jasno da nije reč o 'navijačima' nego o kriminalcima".

Kao što je kristalno jasno da svi učesnici ovog nasilnog ponašanja čine deo organizovane kriminalne grupe koju predvodi Slobodan Milutinović SnajperSitni kriminalci iz te grupe su posle istrage pohapšeni, a Snajper je kao šef i nalagodavac ostao zaštićen i bezbedan – napominje Novaković i naglašava:

Neko očito štiti ovog kriminalaca. On nije na slobodi zbog nedostatka dokaza, nego zbog političke podrške koju ima. Ta podrška se i ne skriva. Nije nepoznato da je ovaj kriminalac lični prijatelj gradonačelnika Miloša Vučevića.

Predsednik novosadskog odbora Narodne stranke podseća i da je Slobodan Milutinović Snajper do skoro sedeo u upravnom odboru FK Vojvodine zajedno sa načelnikom BIA za Novi Sad Nikolom Vasiljevićem.

On zaključuje da je "nemoguće je u isto vreme štititi kriminalce i brinuti o bezbednosti građana Novog Sada" kao i da je poslednji trenutak da se nešto preduzme "nepovratno ostao iza nas".

Sada je trenutak da se pokušaju prevenirati i sprečiti najteži oblici kriminalnog ponašanja i fizičke zaštite građana – upozorava Novaković ministra Vulina.


PU NOVI SAD: Političari da se uzdrže od napada na pripadnike MUP-a

U saopštenju koje nam je stiglo iz novosadske policije navodi se da je Novi Sad bezbedan grad, da policija radi profesionalno i veoma efikasno, i "sva krivična dela koja se u Novom Sadu izvrše budu rasvetljena u najkraćem roku".

Pravo je gospodina Novakovića da u cilju političke borbe i prikupljanja glasova napada ministra Aleksandra Vulina, ali molimo i njega i ostale političare da se uzdrže od napada na pripadnike MUP-a i da ne omalovažavaju naš rad i rezultate – navodi se u saopštenju.

Oni napominju da Policijska uprava u Novom Sadu ulaže maksimalne napore da Novi Sad bude bezbedan grad i apeluju na političare da, ukoliko ne žele da pomognu, makar ne odmažu policiji u ostvarivanju tog cilja.

Takođe, podsećaju javnost da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu efikasno rasvetlili i krivična dela koja, u otvorenom pismu ministru Vulinu, navodi Borislav Novaković, a da su "počinioci krivičnih dela brzo identifikovani i uhapšeni".

U roku od 24 sata, rasvetljena su krivična dela teška telesna povreda i nasilničko ponašanje, počinjena u februaru, u prostorijama FK "Vojvodina", na štetu dvadesetdvogodišnjeg Novosađanina i uhapšeno je šest lica. Dva lica, koji su bili u bekstvu, van zemlje, uhapšeni su 6. maja – stoji u saopštenju.

Dodaju i da je policija "efikasno rasvetlila i krivično delo iznuda u pokušaju" i uhapsila Novosađanina D. B. (1989), zbog sumnje da je, na ime nepostojećeg duga, pretnjama pokušao da iznudi 40.000 evra od jednog fudbalera FK "Vojvodina".

 

Oceni vest:
7
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ivan Miskov

  pre 693 dana i 3 sata

  A tek Detelinarska stanica Policije koja redovno zataskava nasilnicko ponasanje i krivicna dela teskih povreda. Ocistite tu stanicu posebno sa ovima iz Vrbasa koji voze Audi sa platom cajota.

  Oceni komentar:
  0
  7