Novaković: Načelnik novi, a problemi stari

Novaković: Načelnik novi, a problemi stari

Juče je novosadska javnost saznala da smo dobili novog v.d. načelnika policije, nakon što je prethodni, početkom aprila, završio iza rešetaka.

Povodom ovog događaja, Gradski odbor Narodne stranke, poslao je saopštenje u kom navode da je "izbor Gorana Radonjića za v.d. načelnika PU za Novi Sad, kao i poseta 'podrške i ohrabrenja', koju su novosadskoj policiji učinili ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ostavila je ružan i ciničan utisak iz najmanje četiri razloga".

Poznato ko je novi v.d. načelnika novosadske policije

Vučević, Vulin i Radonjić na sastanku: Novi Sad je bezbedan grad (FOTO i VIDEO)


Prvo: Poseta ministra unutrašnjih poslova i gradonačelnika Novog Sada nije imala nikakav smisao niti funkcionalni doprinos jačanju javne bezbednosti u Novom Sadu. Naprotiv, ta poseta je predstavljala klasičan primer protokolarnog paradiranja i političkog manekenstva, sa ispraznim rečenicama i predvidivim ishodom – smatra Borislav Novaković, predsednik GrO Narodne stranke i dodaje:

– Drugo – podsećam da su na isti način, na početku svog mandata, "podršku" od političara dobili i prethodni načelnici Milorad Šušnjić i Slobodan Malešić. Njihov mandat je okončan hapšenjem, pritvorom i krivičnim postupcima. Tako je Novi Sad doživeo javnu blamažu da mu dva zadnja načelnika policije dele pritvorske prostorije sa kriminalcima koje su do juče jurili.

On ističe da je to bila "javna potvrda onoga što je ceo Novi Sad znao, a to je čvrsta sprega između vrhova gradske vlasti, čelnika javne bezbednosti i organizovanog kriminala".

U Novom Sadu, na tragikomičan način, na udaru zakona su vodeći policajci i sitni kriminalci, dok potpuno zaštićeni ostaju ključni političari i krupni kriminalci. Alanfordovski rečeno: što manje kradeš, više nastradaš – kaže Novaković.

Kao treći razlog za "ružan utisak" ovog imenovanja, on zaključuje da "novi načelnik nije doveden da prekine ovu izopačenu praksu, nego da je nastavi".

Goran Radonjić nije deo rešenja nego deo problema, jer je i u mandatu prethodna dva načelnika zauzimao ključna mesta u novosadskoj policiji. Postavlja se logično pitanje kako je bilo moguće da Šušnjić i Malešić završe u pritvoru, a njihov najbliži saradnik Goran Radonjić napreduje?! Odgovor znaju i policajci i kriminalci: upravo je Radonjić u dogovoru sa lokalnom SNS vrhuškom selektirao predmete i određivao šta se "radi", a šta završava u fioci – naglašava bivši novosadski gradonačelnik.

Četvrti razlog je, prema mišljenu GrO Narodne stranke, to što je "izborom novog načelnika otklonjena  mogućnost da se procesuira i da sudski epilog dobije bilo koja velika korupcionaška afera aktuelne gradske vlasti".

Kompanija "Galens" može da odahne, jer će i dalje nekažnjeno biti privilegovana. "Montop", firma Marka Bosanca Bosketa, bez zazora i bojazni dobijaće poslove od javnih komunalnih preduzeća, a Slobodan Milić Bocara će i ubuduće biti "oficir za vezu" između građevinske mafije i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića – navodi Novaković i zaključuje: 

U Novom Sadu je načelnik novi, ali su problemi ostali stari. Nažalost, naš grad je izgubio status mirnog i bezbednog mesta. Naprotiv, postao je eldorado korupcije i sigurna kuća za okorele kriminalce.

Novaković poslao otvoreno pismo Vulinu: Novi Sad je postao Eldorado i sigurna kuća za kriminalce!


On smatra da su zato na aprilskim izborima "Novosađani kaznili SNS", a na narednim lokanim izborima otvara se "realna mogućnost da opozicija okonča ovu političku, ekonomsku i bezbednosnu agoniju Novog Sada".

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan