Novaković poslao otvoreno pismo Vulinu: Novi Sad je postao Eldorado i sigurna kuća za kriminalce!

Novaković poslao otvoreno pismo Vulinu: Novi Sad je postao Eldorado i sigurna kuća za kriminalce!

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke i bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković uputio je Otvoreno pismo ministru policije Aleksandru Vulinu povodom hapšenja načelnika PU Novi Sad Slobodana Malešića.

Novaković smatra da je kao ministar policije Vulin dužan da obrazloži "četiri sporna momenta, koja su od početka pratila ovo kadrovsko rešenje".

Ovo pismo koje je Borislav Novaković poslao na našu redakciju, prenosimo u celosti:  

"Prvo, nije nikakva tajna da je Slobodan Malešić u lično dobrim odnosima sa Zvonkom Veselinovićem, najozloglašenijim kriminalcem u ovom delu Evrope. Zvonko Veselinović je lično u Novom Sadu upleten u sve velike poslove građevinske mafije. Zbog toga je bilo potpuno jasno da Slobodan Malešić nije u naš grad poslan da poštuje zakon, nego da štiti kriminalce.

Drugo, od rane mladosti Slobodan Malešić je lični prijatelj Nebojše Petrića, vlasnika kompanije Galens, koja je urbanistički i građevinski okupirala i razorila Novi Sad uz neskrivenu podršku gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića. Svakoj gradnji kompanije Galens predhodi promena urbanističkih planova, kojom se podiže spratnost, kubatura i stepen izgrađenosti na parcelama koje je ona pre toga kupila. Policija i tužilaštvo ćute. Novi Sad knjiži štetu, a kompanija Galens profit!

Treće, Slobodan Malešić je u Novi Sad spušten padobranom. Pre nego što će biti imenovan za načelnika PU Novi Sad, nije imao nijedan sekund profesionalnog iskustva u našem gradu. Podsećam da je tu praksu utemeljila Dijana Hrkalović, kada je smenjen Stevan Krstić, koji je celu karijeru proveo u Novom Sadu, a nametnut je Siniša Radaković, koji je pre toga bio prvi policajac opštine Vračar. Ima li u našem gradu ijedan policajac koji je profesionalno stasao u Novom Sadu i koji svojom stručnošću zaslužuje poverenje ili ćete stalno pinižavati ovaj grad uvezenim i koruptivnim rešenjima?

Četvrto, Slobodan Malešić je u vrlo kratkom vremenskom intervalu, posle Milorada Šušnjića, drugi vodeći čovek novosadske policije, koji je uhapšen. U međuvremenu, Novi Sad je postao eldorado i sigurna kuća za kriminalce!

Postavljam pitanja:

Dokle će Novi Sad biti poligon za "bezbednosne eksperimente"?!

Kada će se prestati sa praksom "kadrovskih rešenja" koja podrazumevaju višak lojalnosti i manjak profesionalnosti?!

To je način da kriminalci budu bezbedni, a građani nezaštićeni!

Vidi, gari, ne može!", zaključuje Borislav Novaković, predsednik GO Narodne stranke Novi Sad

 

Oceni vest:
15
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Rasteretimo Beograd

  pre 539 dana i 4 sata

  Postoji još jedna činjenica. Lakši kriminalci koji budu uhvaćeni u Beogradu, bude im često preporučeno da idu za Novi Sad. Na taj način se beogradska policija rešava pritiska kriminala.
  To se odnosi na sve, od džeparoša do prosjaka. Naravno, to važi i za maloletnički kriminal.
  U tome leži caka rasta kriminala u Novom Sadu.

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Telepodrodjenja

  pre 539 dana i 3 sata

  Da je bilo ko nešto poslao i reagovao bilo bi ok...ali B.Novaković....hvala lepo.

  Oceni komentar:
  7
  5