Novaković: Umesto brodogradilišta, nići će dvadesetospratnice, SNS: Imamo podršku Novosađana

Novaković: Umesto brodogradilišta, nići će dvadesetospratnice, SNS: Imamo podršku Novosađana

Plan generalne regulacije priobalja predviđa dvadesetospratnice na prostoru nekadašnjeg brodogradilišta, odnosno na parceli na kojoj pravo korišćenja ima kompanija "Galens".

Kako navodi Radio 021, ako bi se ovo ostvarilo, najviše zgrade u Novom Sadu zapravo bi se nalazile u priobalju, i to na području koje nije namenjeno za izgradnju kompleksnih objekata

Prostor brodogradilišta je novim planom namenjen pretežno za izgradnju, dok je mali deo predviđen za zelenilo, vidi se na Planu generalne regulacije priobalja koji je potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković, kako tvrdi, dobio od uzbunjivača iz Gradske kuće. 

Kako stoji u dopisu koji je "Urbanizam" uputio "Vodama Vojvodine", stambeno-poslovni i poslovni objekti na području brodogradilišta podrazumevaju investiciju od 300 miliona evra. Prostor Mornarice je, takođe, uglavnom namenjen izgradnji, ali bi tu, po planu, trebalo da se nađu desetospratnice, uz jedan manji deo prekriven zelenilom, saznaje 021.rs.

Jedini deo priobalja koji je zapravo namenjen sportu, rekreaciji i turističkim sadržajima je Kamenička ada, u kojoj preovladava zelenilo. Ipak, čak i tu će se, po planu generalne regulacije, u jednom delu naći zgrade od jednog do deset spratova namenjene turizmu i poslovanju. Tu je predviđen hotel visoke kategorije, a ostavljena je i mogućnost izgradnje kongresnog centra.
 
Kako je 021.rs ranije objavio, u planu je nova odbrambena linija koja bi ove prostore štitila od voda.Tvrdi se da je gradnja nove zaštite neophodna zbog izlaska grada na reku i realizacije kapitalnih projekata. Za razliku od prethodnog plana, gde su planirane blokovske konstrukcije kao zaštita od poplave, s tim da je jedan deo zemljani, sada je linija odbrane potpuno betonska i pomerena i prostire se potpuno uz obalu. 
 

 

Borislav Novaković, koji je ove planove predstavio javnosti, navodi da se sada "vidi da gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević omogućuje kompaniji Galens da na potezu starog brodogradilišta gradi stambeni kompleks do 20 spratova". 

– Ovo je urbanistička perverzija. Ni u najgorim predviđanjima nismo mogli da naslutimo da će na potezu brodogradilišta Galens dobiti mogućnost da gradi 20 spratova. To znači da gradonačelnik u bescenje upropaštava jedan od najlepših delova priobalja. To je projekat kojim Galens dobija, ali Novi Sad gubi. To je projekat kojim se Novi Sad na vodi pretvara u Galens na vodi
– tvrdi Novaković i nastavlja da će po njegovoj računici "potencijalna zarada onih koji ovde budu gradili biti između milijardu i dvesta miliona evra i milijardu i po".
 
On je siguran i da će, ukoliko se realizuje plan na Šodrošu i Kameničkoj adi, to izazvati ekološku katastrofu.

Detaljnije o novostima vezanim za "Novi Sad na vodi" pročitajte na sajtu Radija 021. 

GO SNS ODGOVARA: "Poziv potpredsednika Narodne stranke Borislava Novakovića Novosađanima da ustanu protiv uređenja priobalja Dunava predstavlja potez očajnika koji je među sugrađanima ostao upamćen kao neko ko je glavni krivac za brojne afere, među kojima je najveća pljačka četiri miliona evra od izgradnje Bulevara Evrope".

Oni pozivaju Novakovića da izađe na izbore 26.aprila i uveri se u podršku koju ima među građanima Novog Sada, Vojvodine i Srbije.

Jedan od osnovnih segmenata Programa naše stranke je za sprovođenje kapitalnih projekata, među kojima je i uređenje priobalja. Sigurni smo da Novosađani, ali ni mnogobrojni turisti, na najatraktivnijoj lokaciji u gradu ne žele da gledaju divlje deponije, propale fabrike i zemljište zaraslo u korov. Gradski odbor Srpske napredne stranke i ovog puta jasno stavlja do znanja Novakoviću i sličnima da razvoj Novog Sada neće zaustaviti šaka kriminalaca koja je svojevremeno tri puta propustila šansu da od Srpske Atine napravi moderan grad po ugledu na razvijene evropske i svetske metropole – navodi se u saopštenju novosadskih naprednjaka.

Oceni vest:
4
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • vladimir

    pre 1484 dana i 14 sati

    GO SNS-a ODGOVARA: "Poziv potpredsednika Narodne stranke Borislava Novakovića Novosađanima da ustanu protiv uređenja priobalja Dunava predstavlja potez očajnika koji je među sugrađanima ostao upamćen kao neko ko je glavni krivac za brojne afere, među kojima je najveća pljačka četiri miliona evra od izgradnje Bulevara Evrope"....

    Pa gospodo ako je Novaković "opljačkao" četiri miliona evra od izgradnje Bulevara ZAŠTO NISTE POKRENULI ODGOVARAJUĆU TUŽBU, postupak... da adekvatno odgovara.

    Oceni komentar:
    1
    10
  • Iznogud

    pre 1483 dana i 20 sati

    Daj Boro pa ti ništa nisi uradio...šta sada tražiš...oa tebe se i stranka odrekla...Igraj šah, skupljaj salvete .....

    Oceni komentar:
    3
    0
  • Jelena

    pre 1483 dana i 4 sata

    Nemate podršku Novosađana!

    Oceni komentar:
    1
    3