NOVE AKCIZE: Više cene goriva, cigareta, kafe, piva...

NOVE AKCIZE: Više cene goriva, cigareta, kafe, piva...

Vlada Srbije, u skladu sa Zakonom o akcizama, izvršila je krajem januara, redovno godišnje usklađivanje akciza sa indeksom potrošačkih cena za 2016. godinu, u rasponu od 0,5 do dva dinara.

Tu odluku, koja se odnosi naftne derifate, olovni i bezolovni benzin, tačni naftni gas, kafu, alhoholna pića uključujući i pivo, kao i cigare i cigarilose, Vlada je donela 31. janauara.

Usklađeni iznos akcize za bezolovni benzin, kako je objavljeno na sajtu Ministarstva finansija, sada iznosi 53,34 dinara za litar, a za rakiju od voća, grožđa, vina i druge voćne rakije 125,98 dinara za litar. 

Za pivo usklađeni iznos akciza je 24,38 dinara za litar, za neprženu kafu 85,75 dnara za kilogram, a za prženu kafu 107,18 dinara za kilogram. 

Usklađeni iznos akcije za cigare i cigarilose sada iznosi 22,58 dinara po komadu.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • SNS BOT

  pre 963 dana i 1 sat

  vucicu sramote me kako si dobar premijer

  Oceni komentar:
  0
  0
JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište jkp lisje betanija servisne informacije vodovod gradsko groblje Daško i Mlađa almaško groblje Spens bez struje Voša servisne informacije novi sad groblje bebe Isključenje struje humanitarna akcija sahrane novi sad lisje isključenja struje vremenska prognoza novi sad elektrovojvodina havarija na vodovodu raspored sahrana novi sad memorijal velikana OK Vojvodina Elektrodistribucija Novi Sad vreme danas bez vode odbojka