NOVE AKCIZE: Više cene goriva, cigareta, kafe, piva...

NOVE AKCIZE: Više cene goriva, cigareta, kafe, piva...

Vlada Srbije, u skladu sa Zakonom o akcizama, izvršila je krajem januara, redovno godišnje usklađivanje akciza sa indeksom potrošačkih cena za 2016. godinu, u rasponu od 0,5 do dva dinara.

Tu odluku, koja se odnosi naftne derifate, olovni i bezolovni benzin, tačni naftni gas, kafu, alhoholna pića uključujući i pivo, kao i cigare i cigarilose, Vlada je donela 31. janauara.

Usklađeni iznos akcize za bezolovni benzin, kako je objavljeno na sajtu Ministarstva finansija, sada iznosi 53,34 dinara za litar, a za rakiju od voća, grožđa, vina i druge voćne rakije 125,98 dinara za litar. 

Za pivo usklađeni iznos akciza je 24,38 dinara za litar, za neprženu kafu 85,75 dnara za kilogram, a za prženu kafu 107,18 dinara za kilogram. 

Usklađeni iznos akcije za cigare i cigarilose sada iznosi 22,58 dinara po komadu.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • SNS BOT

  pre 897 dana i 9 sati

  vucicu sramote me kako si dobar premijer

  Oceni komentar:
  0
  0
Republički hidrometeorološki zavod bebe sahrana sahrane servisne informacije matičar novi sad raspored sahrana i ispraćaja novosađani Elektrodistribucija Novi Sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević horoskopski znaci bez vode horoskop jkp lisje novosadsko porodilište servisne informacije novi sad vremenska prognoza bez struje gradsko groblje raspored sahrana novi sad betanija Isključenje struje isključenje vode novorođenčad sremski karlovci elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija Vreme u Novom Sadu klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje