NOVE MERE: Obustavlja se javni prevoz, zatvaraju kafići, restorani i tržni centri

NOVE MERE: Obustavlja se javni prevoz, zatvaraju kafići, restorani i tržni centri

Premijerka Srbija Ana Brnabić najavile je nove mere u borbi protiv korona virusa .

Kako prenosi Radio 021, ona je na konferenciji za novinare izjavila da od subote, 21. marta, od 20 časova, prestaje sav javni prevoz na čitavoj teritoriji Republike Srbije. 

Od subote u 20 časova se zatvaraju svi kafići, restorani i tržni centri. Biće dozvoljena dostava hrane jer "putnički automobilski prevoz, taksi prevoz, mogu da funkcionišu još uvek", izjavila je Brnabić. 

Ona je dodala da će Vlada Srbije u subotu usvojiti zabranu okupljanja više od pet ljudi kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

Sutra između 19 i 20 časova, očekuje se velika pošiljka iz Narodne Republike Kine. Između ostalog, dolaze eksperti iz Kine, koji će pomoći stručnjacima iz Srbije da se bore sa virusom. 

Molim još jednom poslodavce da imaju maksimalno razumevanja za zaposlene, da im omoguće, ako mogu, da rade od kuće. Oni koji ne mogu preko Privredne komore Srbije neka se jave vladi Republike Srbije i videćemo da u tim slučajevima obezbedimo prevoz, da pokušamo da privreda trpi što manje, samo i isključivo zato što Srbija treba da nastavi da živi i radi i posle. I zato što će nam biti potreban novac za sve ono što ćemo danas investirati i što investiramo u ljudske živote u Srbiji. Niko neće propasti ukoliko nekoliko nedelja bude slabije poslovao. Imajte razumevanje, solidarnosti, hajde svi zajedno da se strpimo, da razmišljamo danas i narednih dana i nedelje, da razmišljamo o ljudima – dodala je Brnabić. 

Ona je još jednom zamolila građane da ostanu u svojim kućama, prenosi Radio 021.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan