NOVE MERE: Šetnja kućnih ljubimaca moguća od 20 do 21 sat

NOVE MERE: Šetnja kućnih ljubimaca moguća od 20 do 21 sat

Od danas zabrana kretanja za sve građane važiće od 17 časova do 5 ujutru, a izuzetak je samo nedelja, kada građani stariji od 65 godina mogu napuštati domove od 3 do 8 sati ujutru, radi kupovine namirnica, odlučila je danas Vlada Srbije.

Napuštanje domova nakon 17 časova i pre 5 ujutru, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa, prenose “Novosti”.

Imajući u vidu potrebe građana, Vlada je odlučila da dozvoli izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju svakoga dana, od 20 do 21 čas. Građani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od 20 minuta i najviše 200 metara od mesta svog prijavljenog prebivališta. Te šetnje se ne smeju obavljati u grupama.

Odlukom Vlade, Republici Srpskoj upućena je određena količina opreme, shodno trenutnim mogućnostima, kao podrška borbi sa virusom Kovid-19. Određena je maksimalna cena zaštitne maske od 120 dinara po jednom komadu.

Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, jer je to jedini način da svi zajedno pobedimo ovu zaraznu bolest, navedeno je u saopštenju.

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan