NOVEMBARSKA POVELJA GRADA: Predloženo sedam kandidata

NOVEMBARSKA POVELJA GRADA: Predloženo sedam kandidata

Кomisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu na današnjoj sednici razmatrala je pristigle inicijative za dodelu Novembarske povelje Novog Sada za 2019. godinu i utvrdila da je blagovremeno, a to je do 1. oktobra 2019. godine, pristiglo sedam predloga za kandidate za dodelu ovog visokog gradskog priznanja.

Među predloženim kandidatima su predsednik Udruženja veterana Fudbalskog kluba "Vojvodina" Novi Sad Vasa Pušibrk, predsednika Organizacije rezervnih vojnih starešina (ORVS) grada Novog Sada Boško Pilipović, "Кaćke novine", redovni profesor Tehnološkog fakulteta Novi Sad Univerziteta u Novom Sadu dr Biljana Škrbić, dr Miloš Petrović, Udruženje "Petrovčani" Novi Sad i Jovan Smederevac.

Da, podsetimo, Novembarska povelja Novog Sada dodeljuje se svake godine povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine - dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. Novembra 1918. godine – dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Кraljevini Srbiji.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Salajčan

  pre 1449 dana i 15 sati

  Velika podrška za Jovana Smederevca i Vasu Pušibrka koji su dali, a i još daju veliki doprinos našem gradskom klubu Voši. Svaka čast

  Oceni komentar:
  0
  1