NOVEMBARSKA POVELJA: Među kandidatima Bajšanski, Dom zdravlja, OŠ "Svetozar Marković"...

NOVEMBARSKA POVELJA: Među kandidatima Bajšanski, Dom zdravlja, OŠ "Svetozar Marković"...

Na današnjoj sednici Komisije za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu razmatrala je inicijativu za dodelu Novembarske povelje Novog Sada za 2017. godinu.

Kako se navodi u saopštenju iz Skupštine Grada Novog Sada, članovi Komisije utvrdili su da je blagovremeno, a to je do 1. oktobra 2017. godine, pristiglo osam predloga za kandidate za dodelu Novembarske povelje.

Među predloženim kandidatima su: svetski i evropski šampion u savate boksu i humanista Goran Bajšanski, Osnovna škola "Svetozar Marković Toza" Novi Sad, direktor Folkolrnog udruženja "Veliko kolo" iz Veternika Milan Veselinović, "Kaćke novine", Dom zdravlja "Novi Sad", teatrolog i pozorišni kritičar Mr Miroslav Radonjić, poverenica Grada Novog Sada za izbegla lica Tamara Milanović i profesor umetnosti i slikar (posthumno) Roman Erih Petše.

NOVEMBARSKA POVELJA NOVOG SADA dodeljuje se svake godine povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine – dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. Novembra 1918. godine – dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan