Novi ambasador Francuske u poseti Novom Sadu (FOTO)

Novi ambasador Francuske u poseti Novom Sadu (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kući novopostavljenog ambasadora Republike Francuske NJ. E. Žan Luja Falkonija. On mu je tom prilikom poželeo srdačnu dobrodošlicu i poželeo uspešan rad u Republici Srbiji.

Ambasador Falkoni se zahvalio na prijemu i naglasio da je veoma značajno za saradnju na svim nivoima to što su dve zemlje u povoljnim bilateralnim odnosima.


S tim u vezi, sagovornici su pomenuli nedavnu posetu predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona, koji se sastao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u julu tekuće godine, kada je naglašena obostrana težnja da se radi na intenziviranju saradnje u oblastima bezbednosti i odbrane, evropskih integracija Srbije, ekonomske saradnje, kulturne razmene i frankofonije.

Sastanku su, pored pomoćnika gradonačelnika Aleksandra Petrovića, prisustvovali i direktor Francuskog instituta i šef Odeljenja ambasade za kulturu i saradnju Manuel Buar, kao i rukovodilac ogranka Francuskog instituta u Novom Sadu Vladimir Marinković. Oni su sa gradonačelnikom Vučevićem razgovarali na temu frankofonije i kulturne razmene, i čestitali Novom Sadu na prestižnoj tituli Evropska prestonica kulture 2021. godine. Izražena je obostrana težnja da se saradnja na polju kulture proširi i da se pripreme odgovarajući projekti vezani za 2021. godinu.


Na sastanku je zaključeno da će se dobri i plodotvorni odnosi Ambasade Francuske i Novog Sada nastaviti, kaže se na kraju saopštenja iz Kabineta gradonačelnika. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan