Novi ciklus konkursa za Wienerberger Brick Award 2020 je počeo!

Novi ciklus konkursa za Wienerberger Brick Award 2020 je počeo!

Nagrada Wienerberger Brick, koja je prvi put uvedena 2004. godine, je arhitektonska nagrada koja se dodeljuje svake dve godine za izuzetne primere modernih i inovativnih arhitektonskih rešenja u kojima se koristi opeka.

Wienerberger će 2020. godine po deveti put proglasiti pobednike ovog konkursa. Prijave projekata putem onlajn alata mogu podneti arhitekte, kritičari i novinari arhitekture. Godine 2018. učestvovalo je skoro 600 projekata iz više od 50 zemalja.

Nagrada uključuje pet kategorija:

  • Feeling at home
  • Living together
  • Working together
  • Sharing public spaces
  • Building outside the box


Kategorije su usmerene na inovativne koncepte i načine korišćenja opeke, korišćenje novih tehnologija gradnje, unikatnu opeku  i posebne ukrase u projektu.

Korišćenje Wienerberger proizvoda nije obavezan uslov za učestvovanje.  Posebna pažnja se pridaje tome kako se projektom objedinjuje funkcionalnost, održivost i energetska efikasnost. Važan kriterijum za podnošenje prijava je da se značajan deo projekta mora sastojati od glinenog građevinskog materijala i mora biti aktuelni projekat, koji je završen 2016. ili nakon 2016.

Za više informacija o Wienerberger Brick Awardu, kao i o načinu konkurisanja pročitajte OVDE.

Wienerberger je najveći svetski proizvođač opeke (Porotherm, Terca), tržišni lider u proizvodnji glinenog crepa (Tondach, Koramic) u Evropi.


PR tekst

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan