"Novi evropski muzički fenomen": Božo Vrećo stiže u Novi Sad (VIDEO)

"Novi evropski muzički fenomen": Božo Vrećo stiže u Novi Sad (VIDEO)

U petak, 18. marta, u novosadskoj Sinagogi će nastupiti pevač koji svojom vokalnom interpretacijom sevdalinku donosi ravno u srce slušaoca. Početak koncerta najavljen je za 20 časova.

Božo Vrećo je umetnik, interpretator i autor sevdalinki. Rođen je 18. oktobra 1983. godine u Foči. Ljubav prema umetnosti nasledio je od majke, po profesiji slikarke. Opredeljujući se za muziku, sam uči i traga za žanrom u kojem će na najbolji mogući način ispoljiti sebe i svoj dar. Sa 27 godina bira sevdalinku i strpljivo čeka trenutak da svoju interpretaciju podeli sa svetom.

Prilikom gostovanja na TV “FACE” upoznaje basistu Edvina Hadžića i gitaristu Dina Šutala, s kojima osniva ansambl “Halka” (na staroindijskom jeziku “halka” označava dobrodošlicu svetlosti). Godine 2013. izlazi prvi “Halkin” album za sarajevski “Gramofon” zahvaljujući kojem ansambl stiče popularnost u Bosni i Hercegovini, gde priređuje i brojne koncerte. Dve godine kasnije usledio je album “O ljubavi” za istu kuću. Ubrzo potom, Božo Vrećo ostvaruje i solo album pod nazivom “Moj sevdah” na kom je zabeleženo 17 pesama bez instrumentalne pratnje.

Osim sevdaha, uživa u džezu, bluzu i soulu unoseći i njihove elemente u svoju interpretaciju. Inspiraciju nalazi i u lirskim pričama koje je na prethodnim albumima pretvorio u pesme. Trenutno živi u Sarajevu. Sprema novi album koji planira da objavi tokom ove godine.

Cene ulaznica za ovaj koncert iznose 1.000 (parter sa strane) odnosno 1.200 dinara (parter sredina i galerija), a možete ih poručiti OVDE

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)