"Novi evropski muzički fenomen": Božo Vrećo stiže u Novi Sad (VIDEO)

"Novi evropski muzički fenomen": Božo Vrećo stiže u Novi Sad (VIDEO)

U petak, 18. marta, u novosadskoj Sinagogi će nastupiti pevač koji svojom vokalnom interpretacijom sevdalinku donosi ravno u srce slušaoca. Početak koncerta najavljen je za 20 časova.

Božo Vrećo je umetnik, interpretator i autor sevdalinki. Rođen je 18. oktobra 1983. godine u Foči. Ljubav prema umetnosti nasledio je od majke, po profesiji slikarke. Opredeljujući se za muziku, sam uči i traga za žanrom u kojem će na najbolji mogući način ispoljiti sebe i svoj dar. Sa 27 godina bira sevdalinku i strpljivo čeka trenutak da svoju interpretaciju podeli sa svetom.

Prilikom gostovanja na TV “FACE” upoznaje basistu Edvina Hadžića i gitaristu Dina Šutala, s kojima osniva ansambl “Halka” (na staroindijskom jeziku “halka” označava dobrodošlicu svetlosti). Godine 2013. izlazi prvi “Halkin” album za sarajevski “Gramofon” zahvaljujući kojem ansambl stiče popularnost u Bosni i Hercegovini, gde priređuje i brojne koncerte. Dve godine kasnije usledio je album “O ljubavi” za istu kuću. Ubrzo potom, Božo Vrećo ostvaruje i solo album pod nazivom “Moj sevdah” na kom je zabeleženo 17 pesama bez instrumentalne pratnje.

Osim sevdaha, uživa u džezu, bluzu i soulu unoseći i njihove elemente u svoju interpretaciju. Inspiraciju nalazi i u lirskim pričama koje je na prethodnim albumima pretvorio u pesme. Trenutno živi u Sarajevu. Sprema novi album koji planira da objavi tokom ove godine.

Cene ulaznica za ovaj koncert iznose 1.000 (parter sa strane) odnosno 1.200 dinara (parter sredina i galerija), a možete ih poručiti OVDE

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
EPS betanija jkp lisje bez struje dunav matična knjiga rođenih bez vode horoskopski znaci telep isključenja struje servisne informacije novi sad raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije jkp novosadska toplana novosadsko porodilište gradsko groblje horoskop novosađani bebe sahrane almaško groblje gradonačelnik Miloš Vučević radosne vesti novorođenčad elektrovojvodina porodilište raspored sahrana novi sad havarija na vodovodu RHMZ Miloš Vučević