Novi krug IT prekvalifikacija za zaposlene startuje u februaru

Novi krug IT prekvalifikacija za zaposlene startuje u februaru

U februaru počinje još jedna obuka u programu prekvalifikacija za IT sektor za zaposlene i trajaće do devet meseci, saopšteno je iz Kancelarije za IT,

Kako je saopšteno, u sredu su potpisani ugovori sa deset izvođača koji će vršiti obuke i do kraja januara 2.000 selektovanih kandidata će imati finalna testiranja, a izvođači obuka će odabrati najboljih 411 kandidata koji će početi sa obukama u februaru i koje će trajati do devet meseci.

Navode da je program prekvalifikacija za IT sektor nastavak programa sa ciljem da se ublaži nedostatak kadrova u brzo rastućem IT sektoru u Srbiji.

U okviru ovog programa je do sada obučeno 800 kandidata i to u prva dva kruga koje je organizovala Kancelarija za IT i e-Upravu, dok su u toku obuke i za 700 kandidata iz trećeg kruga namenjene nezaposlenim kandidatima koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje.

U Novom Sadu obuke za 40 polaznika vršiće Vojvođanski IT klaster, dok će drugih 40 polaznika imati priliku da pohađaju program JISA (Smart d.o.o.). 

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan