Novi krug konkursa za podršku omladinskim idejama "Lokomotiva"

Novi krug konkursa za podršku omladinskim idejama "Lokomotiva"

Program je namenjen neformalnim grupama mladih iz Novog Sada, Petrovaradina, Sremske Kamenice, Futoga, Veternika, Kaća, Rumenke, Kovilja, Kisača, Bukovca, Budisave, Begeča, Čeneja, Stepanovićeva, Ledinaca i Starih Ledinaca.

U okviru projekta "Lokomotiva - lokalna omladinska incijativa,  otvoren je drugi krug konkursa za podršku realizaciji omladinskih ideja u zajednici.

Neformalne grupe mogu da predlože različite aktivnosti iz oblasti obrazovanja (radionice, obuke, seminari, javne rasprave, tribine...), zdravlja (edukacije, razne dnevne akcije na temu zdravlja posebno o pitanjima pravilne ishrane, fizičke aktivnosti, zaštite mentalnog zdravlja...), kulture i slobodnog vremena (izložbe, tribine, večeri društvenih igara, kreativne radionice, koncerti, sadržaji za kvalitetno provođenje slobodnog vremena...), informisanja (aktivnosti kojima želite da informišete mlade o vama važnim stvarima, kvalitetni i zabavni sadržaji za mlade...), ekologije (akcije ćišćenja, podizanja ekološke svesti...), bezbednosti (bezbednost na internetu, u školama, porodici, na fakultetima i sportskim objektima...) ili drugih oblasti za koje smatraju da mogu biti značajne.


Grupu čine najmanje dve osobe, uzrasta od 18 do 30 godina, a onima čije ideje budu odabrane "Lokomotiva" će pružiti podršku u vidu obuke na kojoj će dobiti znanja potrebna za planiranje i uspešno sprovođenje akcije i obezbediti materijal neophodan da bi se ideja realizovala.

Mladima će biti obezbeđena i kontinuirana mentorska podrška  volontera i volonterki Mentorskog kluba "Lokomotive".

Tekst  konkursa i prijavni formular mogu se pronaći na sajtu www.hmmns.org kao i na Facebook stranici Lokomotiva mladih Novog Sada

Drugi krug konkursa je otvoren do 14. oktobra.


"Lokomotiva - lokalna omladinska inicijativa" ima za cilj osposobljavanje mladih da se aktivnije uključe u društveni život kroz obezbeđivanje podrške mladima da razviju i realizuje svoje ideje i inicijative koje su usmerene na pozitivne promene u zajednici i/ili životu mladih.

Program realizuje udruženje "HMM…“ u saradnji sa udruženjima "BalkanIDEA Novi Sad“ i "Centar za edukativno-kreativni razvoj omladine CEKRO“.

Projekat se sprovodi uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarije za mlade, u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za 2018. godinu i programa OPENS 2019, koji se sufinansira sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan