Novi kursevi u Edukativnom centru

Novi kursevi u Edukativnom centru

U Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama u Novom Sadu počinje novi ciklus obuka za nezaposlena lica, koje finansira Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Obukom će oko 600 lica steći nova znanja, veštine i prekvalifikacije na 11 kurseva, čime će im se povećati mogućnosti pronalaska posla na tržištu rada.

Motiva je mnogo zbog kojih su se polaznici novih jedanaest kurseva prijavili, a cilj je za sve isti - doći do stalnog posla.

- Deficitarno je zanimanje, tako da treba radnika, ali plata nije loša koliko sam čuo - kaže Vlada Baračanin, polaznik obuke za varioce.

- Nadam se da ću moći to samostalno da radim, što mi je i cilj - priča Jovanka Popović, polaznica obuke za pedikirku.

Obuke za geronto - negovatelje, osnovni i napredni nivo engleskog i nemačkog jezika, obuke za varioce, rukovaoce građevinskim mašinama, obuke za manikir, pedikir i za frizera, ponuđene su nezaposlenim licima i trenutno su aktuelne.

U toku sledeće sedmice Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama raspisaće nove javne nabavke za realizaciju pet novih obuka, te će se sa njima krenuti za oko dve nedelje.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan