Novi master na PMF: Sigurna karta za budućnost

Novi master na PMF: Sigurna karta za budućnost

Na Departmanu za matematiku i informatiku novosadskog PMF, upravo su akreditovane dvogodišnje master studije – "Primenjena matematika – nauka o podacima", čija je svrha  obrazovanje stručnjaka primenjene matematike, sa akademskim zvanjem master matematičar.

Studijski program ima dva izborna modula: analitika na podacima i računarstvo visokih performansi. Student bira jedan od ta dva izborna modula u trećem semestru, dok su prva dva semestra zajednička za sve studente. Studenti prvog modula (analitika na podacima) se fokusiraju na ekstrakciju skrivenog znanja iz podataka, koristeći alate iz mašinskog učenja, optimizacije i obrade signala. Studenti drugog modula (računarstvo visokih performansi) fokusiraju se na aspekte računarskog inženjerstva kao što su skladištenje i manipulisanje velikim količinama podataka. Njihova ekspertiza će biti na bazama podataka, računarstvu visokih performansi i sličnim inženjerskim aspektima, sagledanim sa stanovišta matematičkih i računarskih nauka.

Studenti oba modula će biti kvalifikovani da rade u veoma širokom spektru primena, uključujući finansije, poljoprivredu, medicinu i industriju.  

Program je akreditovan na srpskom i engleskom jeziku i odobren je upis 20 studenata na budžet u oktobru 2016. godine.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan