Novi mural u gradu: Mihajlo Pupin gleda na istoimeni bulevar

Novi mural u gradu: Mihajlo Pupin gleda na istoimeni bulevar

Oslikavanje murala sa likom Mihajla Pupina na istoimenom bulevaru bliži se kraju, a taj projekat deo je programa manifestacije ''Dani američke kulture u Novom Sadu'' koja se realizuje u saradnji Grada Novog Sada i ambasade SAD.

Mural je delo troje umetnika, od kojih je jedan naš sugrađanin Uroš Štrboja i dvojac iz Amerike, Martališa Martarita i Dister Rondon iz Njujorka. Gosti iz Amerike, koji su stvarali u brojnim evropskim i svetskim gradovima, kažu da su oduševljeni Novim Sadom i da će sigurno ponovo doći.

Radove na oslikavanju murala obišao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić i tom prilikom naglasio da ulična umetnost ima važno mesto u kulturi grada, i da je veliko zadovoljstvo ugostiti umetnike svetskog ranga.

- Novi Sad je mesto delovanja umetnika iz celog sveta u okviru brojnih manifestacija na koje smo ponosni. Otvorenost za međunarodnu saradnju jedna je od odlika naše multikulturalne sredine, a ''Dani američke kulture u Novom Sadu'' je manifestacija koju podržavamo i veoma mi je drago što su rezultati tog projekata ovako vidljivi za sve građane, i na opšte zadovoljstvo. Mihajlo Pupin jedan je od naših velikana čija su dela od značaja za ceo svet, i možemo samo biti zadovoljni što smo mu i na ovaj način odali počast. On je dobar deo života proveo u Njujorku, i sada su Njujorčani u Novom Sadu oslikali ovaj imponzatni mural. Cilj Evropske prestonice kulture, ali i cilj Uprave za kulturu Grada jeste da ujedini umetnike, kulturne poslenike, organizacije i ustanove oko projekata koji će pozitivno uticati na kvalitet života, uz uključivanje građana u društveno-kulturne procese– istakao je Dalibor Rožić.

U okviru ovogodišnjeg izdanja manifestacije ''Dani američke kulture u Novom Sadu'' u subotu 12. maja u skejt parku u Novom Sadu biće održano takmičenje u vožnji skejta, a učesnici dolaze iz cele Srbije. Deo programa Manifestacije promoviše stend-ap komediju, pa će večeras u 20 časova u Srpskom narodnom pozorištu nastupiti poznati komičar Srđan Dinčić.

Oceni vest:
4
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novosadsko porodilište Dom zdravlja elektrovojvodina horoskop isključenja struje raspored sahrana novi sad isključenje grejanja Republički hidrometeorološki zavod betanija JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad jkp novosadska toplana Isključenje struje novosađani jkp lisje Hitna pomoć novorođenčad bez vode bez struje bebe isključenje vode policija klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana i ispraćaja Dom zdravlja Novi Sad horoskopski znaci bez grejanja sahrane novi sad dnevni horoskop