NOVI MURALI: Novosadski i poljski umetnici oslikavaju reni-bunare na Sunčanom keju

NOVI MURALI: Novosadski i poljski umetnici oslikavaju reni-bunare na Sunčanom keju

Svih šest reni-bunara, koji se nalaze na obali Dunava uz šetalište na Sunčanom keju, do jeseni će biti oslikani muralima na osnovu projekta muralizacije i oplemenjivanja javnih površina u Novom Sadu, a koji se nalazi u aplikacionoj knjizi na osnovu koje je Novi Sad dobio tutulu Evrpske prestonice kulture.

Kako najavljuje Sandra Trifunović Stojanović iz Udruženja Fabrika kulture, koje je osmislilo i realizuje ovaj projekat, na osnovu dogovora sa JKP "Vodovod i kanalizacija" i uz podršku Fondacije Novi Sad 2021, do kraja "crtačke sezone", odnosno do oktobra, biće oslikani svi objekti reni bunara uz šetalište na Keju. Projekat bi trebalo da se završi radionicom na koju bi umetnici, koji su učestvovali u muralizaciji reni-bunara, pozvali mlade Novosađane zainteresovane za uličnu umetnost. 

- Raduje nas da u ovoj prvoj godini Evropske prestonice kulture započinjemo realizaciju muralizacije Novog Sada i promocije ulične umetnosti – izjavila je Sandra Trifunović Stojanović i izrazila očekivanje da će takvih projekata iz godine u godinu biti sve više. 

Murale na pet reni-bunara oslikaće novosadski, a na šestom poljski strit-art umetnici koji će u Novi Sad stići na osnovu saradnje sa timom Vroclav 2016 i projekta razmene umetnika Plants – Artists in Residence. 

Izvor: NoviSad2021

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije Hitna pomoć Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp novosadska toplana restorani novi sad novosađani betanija Vreme u Novom Sadu jkp lisje novorođenčad sahrane servisne informacije novi sad vremenska prognoza Isključenje struje matičar novi sad raspored sahrana i ispraćaja Republički hidrometeorološki zavod RHMZ bebe elektrovojvodina gradsko groblje horoskop gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević bez vode isključenja struje novosadsko porodilište isključenje vode