Novi način plaćanja parkiranja: Direct debit

Novi način plaćanja parkiranja: Direct debit

JKP  „Parking servis“ je predstavoio novu uslugu namenjenu građanima, koja vlasnicima vozila omogućava plaćanje parking karti preko šeme direktnog zaduživanja, bez obzira na to u kojoj banci imaju otvoren račun.

Kako se navodi, potrebno je da korisnik  „Parking servisa“ potpiše obrazac ovlašćenja za direktno zaduženje svog računa (obrazac se dostavlja JKP  „Parking servisu“ i poslovnoj banci čiji je vlasnik vozila klijent) , dok je u ovom poslu uloga banke poverioca data Erste Banci. Vlasnik vozila sam definiše vremenski rok, datum i raspon iznosa za naplatu.

- Direct debit usluga predstavlja primer uspešne saradnje između javnog sektora i finansijske institucije. Sa razvojem ove usluge, građani će moći da plaćaju i ostale račune, poput računa za struju, komunalija ili telekom usluga, izmiruju rate za kredite ili kartice između banaka, objasnio je Nikola Maslovarić, direktor direkcije za transakciono bankarstvo u Erste Banci.

Kako je rekao, prednost korišćenja šeme direktnog zaduživanja za građane predstavlja i uštedu vremena, ali i uštedu novca.

Direct Debit predstavlja jedan od najčešćih metoda plaćanja u Evropskoj Uniji, odnosno 1 od 3 osnovna stuba platnog prometa Evropske Unije sa preko 22 milijarde plaćanja godišnje.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan