Novi podijum za umetnike: Festival uličnih svirača želi da probudi i Podgrađe Petrovaradina

Novi podijum za umetnike: Festival uličnih svirača želi da probudi i Podgrađe Petrovaradina

Festival uličnih svirača ima ideju da probudi i Podgrađe Petrovaradina, tako što će svoju manifestaciju, od 1. Do 4. Septembra, smestiti upravo tamo.

Organizatori smatraju da će se njihov program u potpunosti uklopiti u taj ambijent i da će njihov festival na taj način zaokružiti svoj smisao i ideju. Ipak, to ne znači da će se "Ulični svirači” zauvek tamo preseliti.

– Još prethodnih godina imali smo želju da se izmestimo iz centra Novog Sada, ali uvek nailazimo na problem s budžetom – kaže izvršna direktorka Festivala uličnih svirača Natali Beljanski Popović. – Razmišljali smo i o tome da li da polovinu Festivala organizujemo u centru, a polovinu u Podgrađu, ali tada ne bismo mogli imati dovoljno jaku programsku koncepciju.

Iako je premeštanje Festivala na potpuno novu lokaciju ozbiljan i hrabar poduhvat, organizatori ipak veruju u tu ideju i smatraju da će manifestacija biti čak i bolja upravo zbog ambijenta.

– Podgrađe je zaboravljen deo grada, mislim da sugrađani ne mogu ni da stvore sliku gde će se sve odvijati i kako će izgledati. A ispostavilo se da nam je potrebno više programa za taj prostor nego da smo u centru grada – objašnjava direktorka.

Kako je naša sagovornica nedavno istakla, nova lokacija Festivala omogućiće prisniji kontakt između publike i izvođača. Lokacije na kojima će Festival biti realizovan su Trg vladike Nikolaja, Štrosmajerova ulica s bočnim uličicama, Rampin put i barutana "Josif” s okolinom. Tom prilikom neće biti potrebe za zatvaranjem ulica i pravljenjem haosa u saobraćaju. A da bi sve funkcionisalo u najboljem redu, "Ulični svirači” sarađuju s Odsekom Fakulteta tehničkih nauka za scenski dizajn, Udruženjem "Scenatorija” i nadležnim gradskim upravama.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad bez struje jkp lisje Elektrodistribucija Novi Sad memorijal velikana vremenska prognoza novi sad odbojka bez vode raspored sahrana novi sad Isključenje struje sahrane novi sad gradsko groblje Daško i Mlađa vreme danas Spens elektrovojvodina servisne informacije OK Vojvodina betanija bebe JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje havarija na vodovodu lisje groblje almaško groblje Voša vodovod novosadsko porodilište smanjen pritisak vode